Σάουθγκεϊτ: Oι Άγγλοι διεθνείς θα γονατίσουν πριν την πρεμιέρα με το Ιράν

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής των «τριών λιονταριών» επιβεβαίωσε την απόφαση των Άγγλων διεθνών να γονατίσουν πριν τη σέντρα του εναρκτήριου αγώνα τους με το Ιράν

«Αυτό πρεσβεύουμε ως ομάδα και το πράττουμε για μεγάλο διάστημα,» εξήγησε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και πρόσθεσε: «Αισθανόμαστε πως αυτό είναι το σημαντικότερο και θεωρούμε πως είναι μία δυνατή δήλωση που θα κάνει τον γύρο του κόσμου, κυρίως για τους νεότερους ανθρώπους που πρέπει να δουν ότι η συμπεριληπτικότητα είναι σημαντική».

Οι Άγγλοι διεθνείς είχαν επιλέξει για πρώτη φορά να γονατίσουν πριν από αγώνα τους, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στις ΗΠΑ τον Μάιο του 2020, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τον αποτροπιασμό τους και στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Οι ποδοσφαιριστές της Premier League είχαν γονατίσει εν συνεχεία και μετά το “lock down” ελέω κορονοϊού, με την επανέναρξη δηλαδή των αγώνων του αγγλικού πρωταθλήματος. Εν συνεχεία αποφάσισαν να επιλέγουν συγκεκριμένες στιγμές μέσα στη σεζόν στην Premier League που θα γονατίζουν από το να γονατίζουν πριν από τη σέντρα κάθε αναμέτρησης.

Δείτε επίσης: Μουντιάλ 2022: Οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα καλούν το Κατάρ να “σεβαστεί τους δημοσιογράφους”