Το ιστορικό αήττητο που διατηρούσε στην έδρα της στα προκριματικά του Μουντιάλ έδινε την αίσθηση πως αυτή τη φορά θα απέφευγε το κάζο. Και μαζί την επανάληψη του εφιάλτη που την είχε εξορίσει από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας πριν από μια τετραετία.
Η Ιταλία ωστόσο δεν έμαθε από το πάθημα και υπέπεσε στο ίδιο μοιραίο λάθος. Τι κι αν ήταν καλύτερη από τη Βόρεια Μακεδονία, τι κι αν σπατάλησε ένα κάρο ευκαιρίες; Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το πολυπόθητο γκολ με ήρωα τον Τραϊκόφσκι σε νεκρό χρόνο (0-1) και την πέταξαν εκτός τελικής φάσης για δεύτερη διαδοχική φορά, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό των μπαράζ απέναντι στην Πορτογαλία!
Όπως ήταν αναμενόμενο πάντως ο αγώνας χαρακτηρίστηκε στο μεγαλύτερο διάστημα από έναν επιθετικό μονόλογο των Ιταλών! Με κινητήριο μοχλό των Μπεράρντι, η Σκουάντρα Ατζούρα δημιουργούσε φάσεις μπροστά από τα αντίπαλα καρέ, αλλά δεν μπορούσε να τις μετουσιώσει σε κάτι παραπάνω. Στο 30΄μάλιστα ο επιθετικός της Σασουόλο έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα με αδύναμο πλασέ από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 58΄το curler που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας.
Όσο τα λεπτά κυλούσαν, το άγχος άρχισε να κυριεύει τους γηπεδούχους που έψαχναν απεγνωσμένα το γκολ, δίχως όμως αποτέλεσμα. Και τελικά ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου έμελλε να τους τιμωρήσει. Στο 90+2΄ο Τραϊκόφσκι βρήκε χώρο εκτός περιοχής και με φοβερό τελείωμα άνοιξε το σκορ για τη Βόρεια Μακεδονία, καταδικάζοντας σε ακόμα μια εξορία τους Ιταλούς. Μια εξορία που θα τους βρει για δεύτερη σερί φορά μακριά από τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και που θα τους αναγκάσει να συμπληρώσουν 16 χρόνια από την τελευταία φορά που αγωνίστηκαν σε νοκ-άουτ αναμέτρηση Μουντιάλ!
Ιταλία (Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Φλορέντσι, Μαντσίνι, Μπαστόνι, Έμερσον, Ζορζίνιο, Μπαρέλα (77΄Τονάλι), Βεράτι, Μπεράρντι, Ινσίνιε (64΄Ρασπαντόρι), Ιμόμπιλε (77΄Πελεγκρίνι)
Βόρεια Μακεδονία (Μιλέφσκι): Ντιμιτριέφσκι, Ροστόφσκι, Βελτόφσκι, Μούσλιου, Αλιόσκι, Μπάρντι, Αντέμπι, Τσουρλίνοφ, Νικολόφ, Τραϊκόφσκι, Ριστόφσκι
Πηγή: gazzetta.gr
Δείτε επίσης: Άρης: «Άλκης Καμπανός» θα ονομαστεί η θύρα των επισήμων στο Βικελίδης
- Καθαρός από ναρκωτικά και αλκοόλ ο Μαραντόνα κατά τον θάνατό του
- Πόσο θα κοστίσει στις ΗΠΑ η κατάκτηση της Γροιλανδίας; Εκτιμήσεις από τον κύκλο του Τραμπ
- Ν. Ανδρουλάκης: Απαραίτητες οι ριζικές αλλαγές στη Λευκή Βίβλο και διαπραγμάτευση για την Ελλάδα
- Επιστροφή στις οθόνες: Νέα επεισόδια για «Grey’s Anatomy» και πρεμιέρα της σειράς «Not Dead Yet» στο FX Life
- Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν προσκάλεσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο ετήσιο συνέδριο της UEFA
