Στο Τόκιο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου 2025

Το συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου επέλεξε το Τόκιο για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2025

Τα μεγαλύτερα «αστέρια» του κλασικού αθλητισμού θα επιστρέφουν στο Ολυμπιακό Στάδιο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, τον τόπο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του περασμένου έτους, τη χρονιά που Ένωση Ομοσπονδιών Στίβου της χώρας (JAAF) θα γιορτάζει τα 100 χρόνια της!

propoli

Το 2025, το Ολυμπιακό στάδιο του Τόκιο θα έχει την ευκαιρία να γεμίσει με φίλους του στίβου, που δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω περιορισμών που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού.

Οι άλλες υποψήφιες πόλεις για την ανάληψη της διοργάνωσης ήταν το Ναϊρόμπι, η Σιλεσία και η Σιγκαπούρη, οι οποίες θεωρήθηκαν αρκετά δυνατές και έμπειρες για να φιλοξενήσουν το τουρνουά.

Το Τόκιο συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία καθώς κρίθηκε ότι διαθέτει τη δυνατότητα για να διοργανώσει μια ισχυρή διοργάνωση, ενώ από πλευράς εσόδων εκτιμήθηκε ότι θα μπορέσει να επιφέρει μεγαλύτερα κέρδη στον Παγκόσμιο Οργανισμό.

Επίσης, η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας θεωρήθηκε ότι αποτελεί έναν προορισμό που μπορεί να ενισχύσει περισσότερο το διεθνές προφίλ του αθλήματος, ενώ διαθέτει και το κατάλληλο κλίμα.

Ο Πρόεδρος του World Athletics, Σεμπάστιαν Κόε, ευχαρίστησε όλες τις πόλεις που αφιέρωσαν χρόνο και προσπάθεια για να προετοιμάσουν τις προσφορές, δείχνοντας τη δέσμευσή τους στον στίβο.

Ενίσχυσε την επιθυμία του συμβουλίου να συνεχίσουν όλοι να συζητούν τις μελλοντικές ευκαιρίες που θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

«Μέσα σε ένα εξαιρετικά ισχυρό πεδίο υποψηφίων για να φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2025, το Τόκιο προσέφερε μια συναρπαστική προσφορά», είπε ο Κόε και συνέχισε:

«Ελπίζω ότι αυτό θα είναι ένα λαμπρό φως για την Ιαπωνία καθώς γιορτάζουν τα 100 χρόνια της Ένωσης Ομοσπονδιών Στίβου (JAAF) το 2025, προσφέροντας στους κατοίκους της πόλης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την κορυφαία γιορτή του κλασικού αθλητισμού.

Ο Πρόεδρος της JAAF, Μιτσούγκι Ογκάτα, επισήμανε από την πλευρά του: «Είμαστε πολύ περήφανοι που η World Athletics επέδειξε την εμπιστοσύνη της στην Ιαπωνία για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου το 2025.

Μαζί με την World Athletics ως μία ομάδα, θα αξιοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία για να παρουσιάσουμε την καλύτερη δυνατή διοργάνωση για την ανάπτυξη του αθλήματός μας σε υψηλότερο επίπεδο.

Η ιστορία έχει δείξει ότι έχουμε την ικανότητα και την ενέργεια να φιλοξενούμε τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου και να εμπνέουμε το διεθνές κοινό.

Υποσχόμαστε ότι το Ολυμπιακό Στάδιο στο Τόκιο θα είναι γεμάτο από φιλάθλους για να γίνει μια αξέχαστη εμπειρία για τους αθλητές και όλους τους εμπλεκόμενους».

Η 18η διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου ξεκινά στο Όρεγκον την Παρασκευή (15/07), ενώ η Βουδαπέστη στην Ουγγαρία θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση του 2023.

Δείτε επίσης: Στίβος: 4η θέση για την Γναφάκη

 

Loading