Σύλληψη του αρσιβαρίστα των Ολυμπιακών Αγώνων που αναζητούταν από τις αρχές

Συνελήφθη ο αρσιβαρίστας που είχε εξαφανιστεί από προπονητικό κέντρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο – Για πραβίαση των δικαιωμάτων του μιλάει η οικογένειά του

Ο αρσιβαρίστας Τζούλιος Σεκιτολέκο έπρεπε να παρευρεθεί στον καθιερωμένο έλεγχο για τον κορονοϊό. Δεν εμφανίσθηκε όμως ποτέ και πριν από δέκα μέρες εξαφανίστηκε από το ξενοδοχείο του στην πόλη Ιζουμισάνο.

Ο 20χρονος αθλητής βρισκόταν σε λίστα αναμονής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πλέον όμως δεν μπορεί να συμμετάσχει στους Αγώνες εξαιτίας της Ολυμπιακής ποσόστωσης.

Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του βρέθηκεένα σημείωμα, όπου ο αθλητής έγραφε πως επιθυμεί να εργασθεί στην Ιαπωνία και τα πράγματά του να σταλούν στην οικογένειά του, στην Ουγκάντα.

Την προηγούμενη Παρασκευή όμως επέστρεψε στην Ουγκάντα, αφού βρέθηκε από τις ιαπωνικές αρχές. Βρέθηκε ασφαλής και υγιής και πρόκειται να λάβει ψυχολογική υποστήριξη.

Παρ’ όλα αυτά η αστυνομία τον συνέλαβε και η οικογένειά του υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης.

Η μητέρα του αθλητή μίλησε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) και δήλωσε: «Είναι λυπηρό να βλέπω τον γιό μου να μοιράζεται ένα κελί με εγκληματίες, ενώ είναι αθώος. Τα δικαιώματά του παραβιάζονται από την αστυνομία που τον κρατεί για αόριστο χρονικό διάστημα. Καλώ την κυβέρνηση, τους άνδρες και τις γυναίκες αθλητές, να ζητήσουν την απελευθέρωσή του. Είναι ένας αθώος νεαρός άνδρας. Δεν ήθελε να  βλάψει κανέναν. Γιατί αντιμετωπίζεται ως εγκληματίας;».

Εκπρόσωπος του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Σεκιτολέκο ήταν ύποπτος για «απάτη»: «Ενημερωθήκαμε ότι Σεκιτολέκο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να είναι στην Ολυμπιακή ομάδα. Η αστυνομία, προσπαθεί να εξακριβώσει πώς έφθασε εκεί και ποιός θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από αυτό. Εάν υπάρχουν ενδείξεις απάτης ή παράνομης πράξης, ο Σεκιτολέκο θα παραπεμφθεί στο δικαστήριο και θα διωχθεί για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν. Εάν δεν υπάρχουν αποδείξεις, θα αφεθεί ελεύθερος».

Η κυβέρνηση της Ουγκάντα μίλησε για «απαράδεκτη συμπεριφορά και απάτη» και ζήτησε συγγνώμη από την Ιαπωνία.

Αντίθετα, η Ένωση Αθλητικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών της Ουγκάντας καταδίκασε την κράτησή του, τονίζοντας ότι αξίζει «συμπάθεια» και όχι «παρενόχληση».

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες: Απάνθρωπες συνθήκες καταγγέλουν οι αθλητές – «Αν πεθάνω είσαι υπεύθυνος» είπε ο Μεντβέντεφ σε διαιτητή (Video)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com