Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι πρόκειται να αναλάβει προπονητής της Φέγενορντ, επιστρέφοντας στον σύλλογο όπου ξεκίνησε και τελείωσε την καριέρα του. Αναφέρθηκε το Σάββατο από τα ολλανδικά ΜΜΕ.
Η Φέγενορντ, που αυτή την εβδομάδα προκρίθηκε στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, κατέληξε σε συμφωνία με τη Χέρενφεν, η οποία θα πληρώσει αντίτιμο για την αποδέσμευση του Φαν Πέρσι. Ο παλαίμαχος διεθνής επιθετικός αναμένεται να ενταχθεί στην ομάδα του Ρότερνταμ την επόμενη εβδομάδα.
Ακόμα, καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την κίνηση, ενώ ο 41χρονος Ολλανδός έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο με τη Χέρενφεν από την αρχή της σεζόν. Στην πρώτη του προπονητική εμπειρία, έχει αντιμετωπίσει ανάμικτα αποτελέσματα και η ομάδα του βρίσκεται στην ένατη θέση της κατάταξης του ολλανδικού πρωταθλήματος.
Η Χέρενφεν υπέστη μια ήττα-σοκ 9-1 από την ΑΖ Άλκμααρ τον Σεπτέμβριο και αποκλείστηκε από το Κύπελλο από τους ερασιτέχνες Κουίκ Μπόις, με πέντε συνεχόμενους αγώνες χωρίς νίκη, αν και είχε μια σημαντική νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια Αϊντχόφεν τον Δεκέμβριο.
Ο Φαν Πέρσι ξεκίνησε την καριέρα του ως έφηβος στη Φέγενορντ, όπου βοήθησε την ομάδα να κατακτήσει το Κύπελλο Ολλανδίας το 2018. Έπειτα, αγωνίστηκε με επιτυχία στην Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σημειώνοντας 50 γκολ σε 102 συμμετοχές με την Εθνική Ολλανδίας.
Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε όταν εντάχθηκε στο προπονητικό επιτελείο της Φέγενορντ, δουλεύοντας με τις ομάδες Νέων και ως βοηθός του Άρνε Σλοτ πριν ο τελευταίος αναλάβει τη Λίβερπουλ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ