Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Αργεντινό Καμίλο Ούγκο Καραμπέλι (Νο 65 στον κόσμο) με 6-1, 7-6(1) και προκρίθηκε στους «16» του Miami Masters 1000 την Κυριακή, όπου η νεαρή Φιλιππινέζα, Αλεξάντρα Εάλα, προκάλεσε έκπληξη αποκλείοντας την Μάντισον Κις.
Ο 37χρονος Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει στην τροπαιοθήκη του 24 κύπελλα από Grand Slam, θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Λορέντσο Μουζέτι (Νο 16) για μια θέση στα προημιτελικά.
Η έκπληξη της ημέρας προήλθε από την 19χρονη Φιλιππινέζα Αλεξάντρα Εάλα (Νο 140), η οποία απέκλεισε την Αμερικανίδα Μάντισον Κις (Νο 5) με 6-4, 6-2 στον τρίτο γύρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κις, η οποία κατέκτησε το Australian Open τον Ιανουάριο, είχε χάσει μόνο δύο αγώνες φέτος σε 21 αγώνες.
«Μεγαλώνοντας, δεν ήταν εύκολο γιατί δεν είχα κανένα πρότυπο από το τένις στην χώρα μου για να μου δείξει το δρόμο, παρ’ όλο που είχα πρότυπα από το εξωτερικό. Ελπίζω ότι αυτό θα βοηθήσει το τένις των Φιλιππίνων να κάνει ένα βήμα μπροστά», δήλωσε η Εάλα, η οποία ζει και προπονείται στην π΄λη Μανακόρ εδώ και επτά χρόνια στην Ακαδημία Rafa Nadal, που δημιούργησε ο πρώην πρωταθλητής Ισπανίας, ο οποίος αποχώρησε πέρυσι από την ενεργό δράση.
Παράλληλα, η Νο 2 του κόσμου, Ιγκα Σβιάτεκ, προκρίθηκε άνετα στον τρίτο γύρο απέναντι στη Βελγίδα Ελίζ Μέρτενς με 7-6(2), 6-1.
«Στο πρώτο σετ το σερβίς μου δεν λειτούργησε πολύ καλά. Χαίρομαι που έκανα αρκετή υπομονή για να το διορθώσω και στο δεύτερο σετ, όλα ήταν πολύ καλύτερα», σχολίασε η Πολωνή τενίστρια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ