Συνεργασία Λάτσιο, Μακάμπι Χάιφα και Μακάμπι Τελ Αβίβ κατά των διακρίσεων

Συνεργασία Λάτσιο, Μακάμπι Χάιφα και Μακάμπι Τελ Αβίβ κατά των διακρίσεων

Λάτσιο, Μακάμπι Χάιφα και Μακάμπι Τελ Αβίβ θα συνεργαστούν για έργα κατά των διακρίσεων, ανέφεραν σήμερα (20/3) σε κοινή δήλωση.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά από συνάντηση εκπροσώπων των συλλόγων στο Ισραήλ, η οποία σηματοδότησε την αρχή μιας συνεργασίας για την ανάπτυξη «συνέργειες στο ποδόσφαιρο» με ταυτόχρονη «προώθηση των αξιών της ένταξης και της κοινωνικής ένταξης».

«Η συνεργασία θα επικεντρωθεί σε έργα ευαισθητοποίησης και στην καταπολέμηση όλων των μορφών διακρίσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ευχόμαστε σε όλες τις πλευρές καλή τύχη σε μια τόσο σημαντική σχέση μεταξύ των συλλόγων και μεταξύ του Ισραήλ και της Ιταλίας», δήλωσε ο Λίον Κοέν, αντιπρόεδρος και διευθυντής ποδοσφαίρου στη Maccabi Israel, που περιλαμβάνει τους δύο συλλόγους του Τελ Αβίβ και της Χάιφα.

Τα περιστατικά ρατσισμού και αντισημιτισμού είναι συνηθισμένα στα ιταλικά γήπεδα, με τους οπαδούς να αποδοκιμάζουν ή να φωνάζουν τακτικά κατά των μαύρων παικτών, χρησιμοποιώντας τη λέξη «Εβραίος» ως προσβολή και εμφανίζοντας ναζιστικά ή φασιστικά σύμβολα.

«Σύντομα θα συντάξουμε ένα Μνημόνιο για τη δημιουργία συνεργιών στο ποδόσφαιρο και την προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών, ξεκινώντας μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης ενάντια στο μίσος και τις φυλετικές διακρίσεις» δήλωσε ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο, ο οποίος είναι γερουσιαστής του συγκυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος Forza Italia.

Loading

Play