ΣΥΡΙΖΑ-Θ. Μωραϊτης: «Βρώμικο, επικοινωνιακό και επικίνδυνο παιχνίδι από τον κ. Αυγενάκη»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Σκορ Στο Κόκκινο» παραχώρησε σήμερα (20/1) ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, με αφορμή τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση από αθλητικό παράγοντα, τονίζοντας πως «ο κ. Αυγενάκης επιχειρεί προκλητικά να “χτίσει” ένα επικοινωνιακό, βρώμικο κι επικίνδυνο παιχνίδι». 

Ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνος Μωραϊτης, επισήμανε εν συνεχεία ότι «η επικοινωνιακή καταιγίδα της Νέας Δημοκρατίας δύο ημέρες τώρα είναι πρωτόγνωρη». Ο Θάνος Μωραϊτης πρόσθεσε: «Είναι ντροπή για την ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να εκμεταλλεύεται ένα ευαίσθητο, εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός, την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου και όσες ακολούθησαν. Εδώ υπάρχει μια τεράστια υποκρισία, μια μικροπολιτική απρέπεια».

Ο κ. Μωραΐτης ανέφερε ακόμη ότι «ο κ. Αυγενάκης βρήκε την ευκαιρία να διαφημίσει ένα νομοσχέδιο, στο οποίο το μεγαλύτερο μέρος της αθλητικής κοινότητας βρέθηκε απέναντι, για να αποκομίσει κομματικά οφέλη», καθώς και πως «είναι προκλητικό και απαράδεκτο να κρύβει τις διαχρονικές ευθύνες της παράταξής του στο χώρο του αθλητισμού».

«Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία υπηρετεί έναν διαφορετικό πολιτικό πολιτισμό από τη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε, συνεχίζοντας:

«Η πρώτη ενέργεια που έκανε ο κ. Αυγενάκης όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του  το 2019,  ήταν  η κατάργηση της ποσόστωσης φύλου, του βασικού θεσμικού εργαλείου για τη συμμετοχή της γυναίκας στα κέντρα λήψης αποφάσεων, για να σπάσουν τα συντηρητικά στερεότυπα  που οι δικές τους κυβερνήσεις εδραίωσαν χρόνια πριν».

Επιπλέον, ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, έψεξε την κυβέρνηση ότι «δείχνει κοντή και επιλεκτική μνήμη». Καθώς, όπως υπενθύμισε, «όταν  ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ψήφισε το ν. 4603/19 που μιλούσε  για δημοκρατία, θητείες στα ΔΣ, σεβασμό των δικαιωμάτων, απλή αναλογική και μειωμένη σταυροδοσία, ποσόστωση φύλου, απολογισμούς και αντικειμενική αξιολόγηση, ορθολογικό σχεδιασμό ανάπτυξης του αθλητισμού και όχι πελατειακές σχέσεις, η ΝΔ τον καταψήφισε και ήταν στο πλευρό των διοικήσεων που τώρα καταγγέλλει». 

«Δε μπορεί ο κ. Αυγενάκης να βγαίνει ως τιμητής αυτής της προσπάθειας, που ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο βουλευτής. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να ισοπεδώνονται τα πάντα, για να υπηρετηθεί ο στόχος άλωσης του χώρου του αθλητισμού, που επιχειρεί η κυβέρνηση, μέσω των εκλογών των  διοικήσεων στις Ομοσπονδίες. Δεν πρέπει να φοβούνται οι γονείς, τα νέα παιδιά να ακολουθήσουν το μονοπάτι του αθλητισμού».

Κλείνοντας, ο κ. Μωραΐτης είπε πως «η Σοφία Μπεκατώρου και οι αθλήτριες που έσπασαν τη σιωπή τους, μας φέρνουν μπροστά σε μια μεγάλη ευθύνη λειτουργίας των θεσμών, προφύλαξης της λειτουργίας τους, ενδυνάμωσης της αξίας τους», καθώς και πως «μας φέρνουν μπροστά στην ευθύνη για να ισχυροποιήσουμε μια κοινωνία που θα ακούει, θα υπερασπίζεται θύματα έμφυλης βίας, κάθε είδους βίας και εκβιασμού». 

©Πηγή: amna.gr