Τεντόγλου: «Θα κυνηγήσω ένα μεγάλο άλμα στο ΣΕΦ, πανελλήνιο ρεκόρ μέσα στη σεζόν»

Λάμψη χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου θα έχει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, χάρη στη συμμετοχή του Μίλτου Τεντόγλου.

Ο θριαμβευτής του Τόκιο θα αγωνιστεί την Κυριακή στο μήκος και θα κυνηγήσει άλλη μία καλή επίδοση, στο δρόμο για το Παγκόσμιο κλειστού του Βελιγραδίου. Όπως δηλώνει ο ίδιος, «η χρονιά ξεκίνησε πάρα πολύ καλά. Όχι τόσο για τις επιδόσεις που σημείωσα, όσο για την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Είμαι γρήγορος, δυνατός, η προπόνηση πηγαίνει καλά και δεν έχω ενοχλήσεις στο γόνατο. Όλα αυτά με κάνουν να βλέπω αισιόδοξα την πορεία μου στη σεζόν».

propoli

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα είναι ο τρίτος φετινός αγώνας για τον Τεντόγλου, ο οποίος μετείχε σε δύο μίτινγκ στο εξωτερικό, με άλματα στα 8,15μ. και στα 8,22μ., χωρίς μάλιστα να έχει δίπλα του τον προπονητή του, Γιώργο Πομάσκι. «Μέσα στον αγώνα διόρθωνα λάθη από το πρώτο έως το τελευταίο άλμα. Σίγουρα αν ήταν ο Πομάσκι στους αγώνες, τα λάθη αυτά θα διορθώνονταν από τα πρώτα άλματα και σίγουρα θα έβγαινε μια καλύτερη επίδοση» είπε ο 24χρονος αθλητής του ΓΣ Κηφισιάς και συνέχισε: «Σίγουρα κάνω περισσότερα άλματα από την περσινή σεζόν, δεν έχω ενοχλήσεις, συνεχίζω και κάνω τις θεραπείες μου και όσα πρέπει ώστε να διατηρώ το γόνατο στην καλύτερη κατάσταση» εξήγησε ο αθλητής.

Για τον στόχο του στο ΣΕΦ, ο Τεντόγλου εξήγησε: «Είναι ένας ακόμη αγώνας. Θα κυνηγήσω ένα μεγάλο άλμα. Ξέρω πως, αν στο πρώτο άλμα μου βγει μια επίδοση πάνω από τα 8,20 μ., ο Πομάσκι θα μου πει να σταματήσω. Το πλάνο μας είναι να κάνω τρία άλματα. Θα δούμε πώς θα πάει. Σίγουρα θα κυνηγήσω κάτι καλό. Θα είναι άλλωστε ο πρώτος μου αγώνας με τον προπονητή μου στο στάδιο. Πάντα μου αρέσει να αγωνίζομαι στο ΣΕΦ και να έχω το χειροκρότημα του κόσμου» συμπλήρωσε ο αθλητής.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι βεβαίως μόνο ένα πέρασμα για τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη, που έχει ως βασικό στόχο για τον κλειστό το Παγκόσμιο του Βελιγραδίου. Εκεί θα πάει ως ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, αλλά «… λίγο με αγχώνει όλο αυτό, αλλά για τον εαυτό μου, που θέλω να συνεχίζω να πηγαίνω το ίδιο καλά. Αν κάνω αυτό που πρέπει και μπορώ, νομίζω πως μέχρι να τελειώσει η σεζόν θα έχω βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ, γιατί όχι με επίδοση πάνω από τα 8,40 μέτρα. Μια τέτοια επίδοση είναι πολύ καλή για τον κλειστό και σου δείχνει πολλά πράγματα για τον ανοιχτό. Σίγουρα ο στόχος στο Παγκόσμιο είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου. Σε έναν μεγάλο αγώνα όμως ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Ο Μόντλερ είναι ένας αθλητής που μου αρέσει και θεωρώ πως μπορεί να πάει καλύτερα στη σεζόν. Είμαι αθλητής που λειτουργεί με συναγωνισμό και μου αρέσει να υπάρχει σε μια μεγάλη διοργάνωση, με κάνει να γίνομαι καλύτερος».

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Εντυπωσιακός ο Τέντογλου: Δεύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο

Loading