Τεράστιο πακέτο στήριξης στον αθλητισμό

    Η βρετανική κυβέρνηση θα διαθέσει 300 εκατομμύρια λίρες (347 εκατομμύρια ευρώ), ως μέρος ενός εθνικού πακέτου επιδοτήσεων στον αθλητισμό, προκειμένου να υπάρξει αντιστάθμιση για τη μείωση εσόδων από τα εισιτήρια, σύμφωνα με τον «Guardian». Όπως αναφέρεται, το υπουργείο οικονομικών σκοπεύει επίσης να επεκτείνει το «πακέτο στήριξης», που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2020, έως το καλοκαίρι του 2021, για να βοηθήσει τους συλλόγους να ανακάμψουν από την απουσία φιλάθλων.

    Το πακέτο θα διανεμηθεί σε έντεκα αθλήματα, κυρίως με τη μορφή δανείων. Η ομοσπονδία ράγκμπι είναι ο κύριος αποδέκτης με 145 εκατομμύρια λίρες (168 εκατομμύρια ευρώ), ενώ το γυναικείο ποδόσφαιρο και το μη επαγγελματικό ποδόσφαιρο έλαβαν 28 εκατομμύρια λίρες (32 εκατομμύρια ευρώ). Όσον αφορά το δεύτερο πακέτο στήριξης που ανακοινώθηκε τώρα, αναμένεται ότι θα διατεθεί σε κρίκετ, τένις, ιπποδρομίες αλλά και ράγκμπι. Επίσης η κυβέρνηση δέχεται έντονη πίεση για να προσφέρει περισσότερη υποστήριξη σε γυμναστήρια και πισίνες.

    Η κατάσταση είναι κρίσιμη, όπως αναγνωρίζεται από την UK Active, μια μη κερδοσκοπική ένωση στον αθλητικό κλάδο, η οποία αποκαλύπτει ότι περίπου 400 τέτοιες εγκαταστάσεις δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν την κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία Covid-19 και άλλα 2.400 κινδυνεύουν.
 

Αντ. Βαζογιάννης

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ