Θα αποχωρήσει ο Ντεσάμπ από την εθνική Γαλλίας; «Όχι, νομίζω όχι», απαντά ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου

Ο προεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (FFF), Νοέλ Λε Γκρετ, έκανε σήμερα γνωστό ότι θα μιλήσει με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ, αφήνοντας πάντως να εννοηθεί πως η θέση του η θέση του Γάλλου ομοσπονδιακού προπονητή δεν κινδυνεύει.

Η χθεσινή ήττα της εθνικής Γαλλίας, του φαβορί για την κατάκτηση του EURO 2020, από την Ελβετία ήταν βαριά. Λογικό είναι επομένως να υπάρχουν απορίες και… σενάρια για το μέλλον του Ντιντιέ Ντεσάμπ στον  πάγκο των «πετεινών».

propoli

Ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (FFF) Νοέλ Λε Γκρετ δήλωσε χθες πως θα μιλήσει με τον ομοσπονδιακό προπονητή, όταν όμως ερωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με το μέλλον του Ντεσάμπ στην εθνική και αν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσει απάντησε:

«Όχι, νομίζω όχι. Δεν πρέπει να συγχέουμε τα πράγματα, πρέπει να μιλήσουμε».

O Λε Γκρετ εμφανίστηκε στους δημοσιογράφους απογοητευμένος ωστόσο φαίνεται να μην υπάρχει σενάριο για παύση της συνεργασίας με τον «DD».

«Μου αρέσει πολύ (σ.σ. ο Ντεσάμπ) και ξέρω τις αντιξοότητες του ποδοσφαίρου, όπως όλοι σας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, που προσέλαβε το 2012 τον Ντεσάμπ, ο οποίος έχει συμβόλαιο με τους «Bleus» μέχρι το τέλος του 2022, όταν ολοκληρωθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ο Λε Γκρετ παραδέχθηκε ότι είναι «προφανώς απογοητευμένος» επειδή πίστευε ότι θα προκρινόταν η Γαλλία, όταν προηγήθηκε με 3-1, μόλις 15 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα στο Βουκουρέστι.

Ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας υπήρξε πάντοτε ένθερμος υποστηρικτής του Ντεσάμπ, τον οποίο κράτησε μετά από μια οδυνηρή ήττα στον τελικό του Euro 2016 από την Πορτογαλία, διοργάνωση που φιλοξένησε η Γαλλία. Δύο χρόνια αργότερα, ο Ντεσάμπ κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία.

Δείτε επίσης: EURO 2020: Τα 16 ρεκόρ που «έσπασε» η χθεσινή μέρα

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading