Οι κορυφαίοι σύλλογοι στην Πρέμιερ Λιγκ θέλουν να χαλαρώσουν οι κανόνες για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που ισχύουν.
Η θέσπιση ενός ορίου, που θα επιτρέπει στους συλλόγους να υπογράφουν με δύο ή τρία ταλέντα από 16 ετών και πάνω, είναι ένας συμβιβασμός που προτείνεται ως εναλλακτική λύση στους ισχύοντες περιορισμούς, οι οποίοι εμποδίζουν την πρόσληψη αλλοδαπών παικτών μικρότερους των 18 ετών.
Η αλλαγή στους κανονισμούς για αγορές από το εξωτερικό επισημοποιήθηκε στις αρχές του περασμένου έτους, μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τους κανόνες της FIFA, απαγορεύτηκε στους αγγλικούς συλλόγους να προσλαμβάνουν ανηλίκους κάτω των 18 ετών, ενώ η δυνατότητα ένταξης από τα 16 αναγνωρίζεται μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.
Λιγότερο από 18 μήνες αφότου τέθηκαν σε ισχύ οι νέες κατευθυντήριες γραμμές, οι οποίες ανάγκασαν τους συλλόγους να προσαρμόσουν την προσέγγισή τους στο σκάουτινγκ Νέων, ορισμένοι από τους κορυφαίους συλλόγους της αγγλικής Λίγκας συνεργάστηκαν σε μια προσπάθεια να δουν αν μπορούν να ξεκινήσουν αλλαγές, που θα τους δίνουν μεγαλύτερο περιθώριο στη μεταγραφική αγορά.
Υπάρχει απογοήτευση μεταξύ των καλύτερων ομάδων – γράφει η Daily Mail – για το γεγονός ότι τα καλύτερα ταλέντα κινδυνεύουν να καταλήξουν σε αντιπάλους των αγγλικών συλλόγων στη «Γηραιά Ήπειρο», καθώς δεν μπορούν πλέον να τους υπογράψουν στα 16, ενώ φοβούνται τα τεράστια ποσά που θα μπορούσαν να αναγκαστούν να πληρώσουν για τους ίδιους παίκτες στα 18 έτη τους, χάνοντας έτσι ένα οικονομικό πλεονέκτημα.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αξιολογήσεις θα μπορούσαν να αναγκάσουν αυτούς τους παίκτες να γίνουν οικονομικά απρόσιτοι πριν τους υπογράψουν οι αγγλικοί σύλλογοι. Τέτοια παραδείγματα περιλαμβάνουν τον Βέλγο επιθετικό μέσο Ράιαν Μπουνίντα, ο οποίος εντάχθηκε στον Άγιαξ από την Anderlecht, ή την αδυναμία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να υπογράψει τον νεαρό Πολωνό μέσο Κάρολ Μπόρις.
Οι σύλλογοι ελπίζουν ότι η προοπτική των κορυφαίων ταλέντων να πάνε αλλού, επηρεάζοντας την ποιότητα της Πρέμιερ Λιγκ μακροπρόθεσμα, θα τους βοηθήσει να ζητήσουν την υποστήριξη κορυφαίων στελεχών στην προσπάθειά τους να αλλάξουν τους περιορισμούς της FIFA για την εγγραφή νεότερων παικτών.
Όταν οι κανόνες μεταγραφής άλλαξαν μετά το Brexit, οι αγγλικές ποδοσφαιρικές αρχές δεσμεύτηκαν να επανεξετάσουν τον αντίκτυπο των νέων κανονισμών. Αυτή η αξιολόγηση από την Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, την Πρέμιερ Λιγκ και την EFL συνεχίστηκε ακόμη και αν δεν έχει ακόμη δημιουργηθεί μια πραγματική εικόνα των επιπτώσεων της πανδημίας της Covid-19 στα οικονομικά των συλλόγων και, στη συνέχεια, στη μεταγραφική αγορά.
Δείτε επίσης: Εθνική χάντμπολ Γυναικών: Ηττήθηκε από την Γερμανία (40-11)
- Ευρώπη: Οι περιφέρειες με τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας
- Βαθμολογία Super League: ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θριαμβεύουν, ισοπαλία για την ΑΕΚ
- Κίνδυνος κακοκαιρίας: Ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ για τις επόμενες μέρες
- Συγκλονιστικά αποτελέσματα και γκολ στη Super League
- Επικίνδυνη ισοπαλία για την ΑΕΚ κόντρα στον Λεβαδειακό