ΘΕΜΑ: Τα ψώνια του Ιανουαρίου του… κοστίζουν ακριβά! (Μέρος 1ο)

ΘΕΜΑ: Τα ψώνια του Ιανουαρίου του… κοστίζουν ακριβά! (Μέρος 1ο)

Μπορεί η χειμερινή μεταγραφική περίοδος να βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο ο Άρης δεν μπορεί να κινηθεί όπως επιθυμεί για την ενίσχυση του υπάρχοντος δυναμικού. Αιτία; Το έγγραφο της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA) που έχει φτάσει στα γραφεία της ΕΠΟ, με αφορμή παλαιότερες οφειλές των «κιτρίνων» προς ποδοσφαιριστές και, σύμφωνα με το οποίο, ο Άρης απαγορεύεται να προχωρήσει σε προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του!
Ακόμη και το μέλλον του Φιορίν Ντουρμισάι, στον οποίο η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έβγαλε δελτίο, είναι αμφίβολο. Ο διεθνής επιθετικός πρόλαβε να παίξει σε δυο αγώνες με τον Άρη, χωρίς να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο.
Άλλωστε, το ίδιο συνέβη και με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές που μετακόμισαν στο Χαριλάου τα τελευταία χρόνια. Από τον Νταϊσούκε Σακάτα ως τον Μάρσιο Αμορόζο και από τον Χαβιέ Κάμπορα μέχρι τον Φρέντι Άντου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ θυμάται όλες τις προσθήκες που έκανε ο Άρης κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο από τη σεζόν 2006/07 κι έπειτα, ευρισκόμενος στα «σαλόνια» της Super League.
2006/07
Το Γενάρη εκείνης της σεζόν, περνάει το κατώφλι του «Κλεάνθης Βικελίδης» ο 22χρονος τότε Άλεξ Πέρεθ, προερχόμενος από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης! Πραγματοποιεί όλες κι όλες πέντε (5) εμφανίσεις με τον Άρη και αποχωρεί το καλοκαίρι με προορισμό την Αλμπαθέτε, με τα ίχνη του να χάνονται τον Ιούλιο του 2011, όταν και κρέμασε τα παπούτσια του! Μαζί με τον Άλεξ Πέρεθ έρχονται, ακόμη, και οι Γιονάν Γκαρσία, Κακά και Ρουμπέν Παλαθουέλος. Ο Γκαρσία έπαιξε έναν χρόνο στον Άρη (14 συμμετοχές – 1 ασίστ), ενώ επέστρεψε μερικά χρόνια αργότερα στην Ελλάδα για λογαριασμό της Καλλονής. Ο επιθετικός Κακά (σ.σ. Κάρλος Εντουάρντο Φεράρι το πλήρες όνομά του) έπαιξε… 43 ολόκληρα λεπτά με τους «κίτρινους», φεύγοντας το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου για τη Σέρο Πορτένιο έναντι 350.000 ευρώ! Ο Παλαθουέλος ήταν ο μόνος που βοήθησε ουσιαστικά, καταγράφοντας 22 «γεμάτες» εμφανίσεις, δίνοντας και δύο (2) ασίστ. Φεύγοντας από τον Άρη, έκανε σημαντική καριέρα στη Σκωτία με τη Χαρτς.
2007/08
Το σπουδαιότερο όνομα που έχει φορέσει τη φανέλα του Άρη είναι, αν μη τι άλλο, ο Μάρσιο Αμορόζο. Με τεράστια καριέρα σε Ιταλία (Ουντινέζε, Πάρμα, Μίλαν) και Γερμανία (Ντόρτμουντ), ήρθε στον Άρη στα 35 του. Πρόλαβε να αγωνιστεί σε 12 ματς, πετυχαίνοντας δύο (2) γκολ και μοιράζοντας (3) ασίστ. Μαζί με τον Αμορόζο στο Χαριλάου ήρθε και ο συμπατριώτης του, Τιάγκο Ζεντίλ, για να μείνει 1,5 χρόνο. Ο Ιταλοθρεμμένος μέσος «έγραψε» 38 συμμετοχές (2 γκολ, 3 ασίστ). Αντίστοιχο χρονικό διάστημα έμεινε και ο Σάνελ Γιάχιτς. Ο Βόσνιος αμυντικός, προτού μετακομίσει στην Αθήνα και την ΑΕΚ, πραγματοποίησε 36 εμφανίσεις με τους Θεσσαλονικείς σημειώνοντας και τρία (3) γκολ.
2008/09
Δύο ιδιαίτεροι ποδοσφαιριστές αποκτήθηκαν από τον Άρη τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο εκείνης της σεζόν. Ο Σταύρος Λαμπριάκος ήταν γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών του Άρη, ωστόσο σπουδαία καριέρα έκανε σε Απόλλωνα Αθηνών και Ξάνθη, προτού επιστρέψει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να κλείσει την καριέρα του. Το κοντέρ για τον υψηλόσωμο ξανθομάλλη φορ έγραψε 48 εμφανίσεις και 2 γκολ. Το όνομα του Χαβιέ Κάμπορα ακόμη είναι τραγούδι στα χείλη των φίλων του Άρη. Ο Αργεντινός επιθετικός φόρεσε 46 φορές σε 1,5 χρόνο τη φανέλα των «κιτρίνων», σημειώνοντας 20 γκολ: τα τέσσερα (4) απέναντι στον Ηρακλή, δις στο 2-0 επί του ΠΑΟΚ, αλλά και στο 3-2 επί του «Δικεφάλου του Βορρά», ενώ πέτυχε και το μοναδικό γκολ στο 1-0 επί του Ολυμπιακού!
2009/10
Στα 20 του, ο Φρέντι Άντου ήταν ένα από τα μεγάλα ταλέντα της Μπενφίκα που τον… έστειλε στον Άρη για να «ψηθεί». Στον ένα χρόνο παραμονής του στη Θεσσαλονίκη, όμως, ο Αμερικανο-Γκανέζος μεσοεπιθετικός δεν ξεδίπλωσε τις αρετές του, όπως μαρτυρούν οι 12 εμφανίσεις του (2 γκολ, 2 ασίστ). Σπουδαίο όνομα ήταν και ο Έντι Τζόνσον που αποκτήθηκε από τη Φούλαμ. Ο Αμερικανός επιθετικός έδειξε κάτι από την αξία του, πετυχαίνοντας πέντε (5) γκολ και μοιράζοντας δύο (2) ασίστ σε 21 εμφανίσεις. Από τις ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης αποκτήθηκε ο Θέσαρ Ορτίζ, ωστόσο… πέρασε και δεν ακούμπησε με μόλις δύο (2) συμμετοχές. Αντίθετα, ένας πραγματικός αρτίστας ήταν ο Καμέλ Μεριέμ. Ο Γάλλος επιτελικός χαφ, αν και ήρθε στην Ελλάδα τον Φλεβάρη, πρόλαβε να κάνει 13 εμφανίσεις (1 ασίστ).

 

Το δεύτερο μέρος του ειδικού θέματος θα δημοσιευθεί αύριο (19/1) στην ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

©Πηγή: amna.gr

Loading