ΘΕΜΑ: Τα ψώνια του Ιανουαρίου του… κοστίζουν ακριβά! (Μέρος 2ο)

ΘΕΜΑ: Τα ψώνια του Ιανουαρίου του… κοστίζουν ακριβά! (Μέρος 2ο)

2010/11
Ο Ρόναλντ Γκαρσία είναι, αν μη τι άλλο, μια ιδιαίτερη περίπτωση. Αγωνίστηκε πέντε χρόνια στον Άρη (2005-10) προτού φύγει για την Ανόρθωση, για να επιστρέψει το Γενάρη του 2011. Φόρεσε και σε τρίτη περίοδο την κίτρινη φανέλα, πραγματοποιώντας συνολικά 118 εμφανίσεις (7 γκολ, 4 ασίστ). Διπλό πέρασμα από το Χαριλάου έκανε και ο Νέρι Καστίγιο. Ο Μεξικανός φορ, με σπουδαία καριέρα στον Ολυμπιακό, ήταν… συμπαθητικός στις εμφανίσεις του με τον Άρη (32 συμμετοχές με 9 γκολ και 1 ασίστ). Τον Ιάπωνα επιθετικό Νταϊσούκε Σακάτα (8 συμμετοχές) ελάχιστοι τον θυμούνται στον Άρη, αλλά ο Ραούλ Μπομπαντίγια ήταν… τανκ κι ας μην πρόλαβε να δείξει πολλά, πραγματοποιώντας μόλις 9 εμφανίσεις (2 γκολ). Ο Ισπανός μέσος Κρίστιαν Πορτίγια αποδείχθηκε πως ήταν ένας γυρολόγος των γηπέδων (11 συμμετοχές με 1 γκολ και 1 ασίστ), ενώ ουδείς μπορούσε να διαβλέψει τότε το ταλέντο του 19χρονου Ντανίλο Περέιρα. Δανεικός από την Πάρμα, ο Πορτογάλος μέσος έπαιξε μόνο σε πέντε (5) αγώνες πετυχαίνοντας δύο (2) γκολ, για να γίνει μερικά χρόνια αργότερα βασικότατο στέλεχος της Εθνικής Πορτογαλίας κατακτώντας και το EURO 2016!
2011/12
Παραδόξως, οι «κίτρινοι» δεν πραγματοποίησαν ούτε μια μεταγραφή κατά τη χειμερινή περίοδο.
2012/13
Έκαναν, όμως, έξι ένα χρόνο αργότερα. Ο Άντι Ρένια, που προωθήθηκε από τα τμήματα υποδομής, έκανε τέσσερις (4) εμφανίσεις, όλες ως αλλαγή. Ο Κώστας Κοτταρίδης, με πέρασμα από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, βοήθησε λίγο παραπάνω – έκανε οκτώ (8) εμφανίσεις. Ο Μάριος Γκέλης, που αποκτήθηκε από τον Πανσερραϊκό, δεν έπαιξε ούτε λεπτό… Ο Ανδρέας Τάτος, όμως, πραγματοποίησε διπλό πέρασμα από το «Κλεάνθης Βικελίδης» προσφέροντας αρκετά, όπως μαρτυρούν οι 72 συμμετοχές του, με απολογισμό 19 γκολ και 22 ασίστ. Ο Γιάννης Ζαραδούκας, στο εξάμηνο πέρασμά του από το Χαριλάου, μέτρησε 12 συμμετοχές με δύο (2) ασίστ, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντάκος εξακολουθεί να… φορτώνει με γκολ τις εστίες στη Β΄ κατηγορία της Γερμανίας. Με τη φανέλα του Άρη, πάντως, όντας δανεικός από τον Ολυμπιακό, δεν πέτυχε ούτε ένα γκολ σε 13 αγώνες!
2013/14
Το φινάλε εκείνης της σεζόν βρήκε τον Άρη στη ζώνη του υποβιβασμού και, λίγο αργότερα, στη Γ΄ Εθνική. Δείγμα του κάκιστου σχεδιασμού, οι εννέα (9) προσθήκες που έγιναν τον Ιανουάριο. Σχεδόν καμία δε βοήθησε πραγματικά. Ο Αλέξανδρος Γιώρης προωθήθηκε από τις ακαδημίες, αλλά με την πρώτη ομάδα του Άρη δεν έπαιξε ποτέ. Ο Νίκος Κουσίδης «έγραψε» τέσσερις (4) συμμετοχές, ενώ ο Αντώνης Τσιάρας εννέα (9). Μηδαμινή και η προσφορά του Πέτρου Καμηνιώτη (10 συμμετοχές, 1 ασίστ), όπως και του Στέφανου Γουναρίδη (1 συμμετοχή). Ο 20χρονος, τότε, Τάσος Μπακασέτας σημείωσε τρία (3) γκολ σε 10 εμφανίσεις, προτού μετακομίσει στη συνέχεια στην ΑΕΚ για να στεφθεί πρωταθλητής. Αντίθετο δρομολόγιο πραγματοποίησε ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης που αγωνίστηκε εννέα (9) φορές με τη φανέλα του Άρη, ενώ την ίδια διαδρομή έκανε και ο Βαλεντίνος Βλάχος (8 συμμετοχές). Ο Κρίστι Βανγκέλι αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση, μιας και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στον Άρη, όπου έπαιξε για μια επταετία (2004-11), προτού φύγει για την Τσερνομόρετς. Επέστρεψε το χειμώνα του 2014, με το κοντέρ να γράφει συνολικά 145 αγώνες και τρεις (3) ασίστ.
2018/19
Ακολούθησαν τα «πέτρινα» χρόνια σε Γ΄ Εθνική και Football League, για να επιστρέψει ο Άρης στα «μεγάλα σαλόνια» τη σεζόν 2018/19. Τον περασμένο Γενάρη, οι «κίτρινοι» απέκτησαν τους Κυριάκο Σαββίδη, Λίντσεϊ Ρόουζ, Γιάννη Φετφατζίδη, Ντάνιελ Λάρσον, Μιχάλι Κόρχουτ και Μάρτιν Τόνσο. Πλην του Σαββίδη, ο οποίος δεν πήρε ούτε λεπτό συμμετοχής, οι άλλοι πέντε είναι βασικά στελέχη από πέρυσι μέχρι και φέτος. Κυρίως οι Ρόουζ (35 συμμετοχές – 4 γκολ, 1 ασίστ), «Φέτφα» (32 συμμετοχές – 3 γκολ, 9 ασίστ), Λάρσον (32 συμμετοχές – 5 γκολ, 4 ασίστ), Κόρχουτ (34 συμμετοχές – 1 γκολ, 2 ασίστ) και λιγότερο ο Τόνσο (18 συμμετοχές – 1 γκολ, 1 ασίστ) αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» του φετινού Άρη.

 

* Το πρώτο μέρος του ειδικού θέματος δημοσιεύθηκε χθες (18/1) στην ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

©Πηγή: amna.gr

Loading