Αποστολή ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Λεμεσό
Ο Θοδωρής Δεμουρτσίδης αντιμετώπισε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή στα -80κ. της Αστάνα, Σεργκέι Ριαμπόφ από τη Ρωσία, στην πρώτη μάχη του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών που διεξάγεται στη Λεμεσό. Παρά την αρχική του προσπάθεια, ένα λάθος κόστισε στον Δεμουρτσίδη την ήττα με 4-0 στην κατηγορία των -88 κιλών, στη φάση των «16». Ο Σεργκέι Ριαμπόφ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και πήρε τη νίκη και απέναντι στον επόμενο αντίπαλό του, Βάχαν Χάλιαν με 4-0. Ο Δεμουρτσίδης είχε δεύτερη ευκαιρία στα «ρεπεσάζ», αλλά και πάλι, παρά τη μεγάλη του εμφάνιση, έχασε την πρόκριση στον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου λόγω μιας απροσεξίας.
«Μπορώ να νικήσω, μπορώ να νικήσω σε όλους τους αγώνες… όμως κάθε φορά, κάνω ένα λάθος και γνωρίζω την ήττα. Είμαι θυμωμένος με τον εαυτό μου», δήλωσε ο Δεμουρτσίδης, αμέσως μετά τον δεύτερο αγώνα του και την απώλεια της ευκαιρίας να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο.
Η κατηγορία του είναι τα -79 κιλά, ωστόσο αποφάσισε να δοκιμάσει για πρώτη φορά απέναντι σε βαρύτερους σαμπίστες, συμμετέχοντας στα -88 κιλά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λεμεσού.
Όσοι παρακολούθησαν τους αγώνες του μοιράστηκαν την απογοήτευση του Δεμουρτσίδη, καθώς φάνηκε ικανός να κερδίσει και τις δύο φορές.
Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -88 κιλών κατέλαβαν ο Ουκρανός Στάνισλαβ Σέρχιτσουκ και ο Γεωργιανός Ουσάνγκι Μαργκιάνι, ενώ το χρυσό μετάλλιο θα διεκδικήσουν στον τελικό ο Αντίλ Αντιλζάντε από το Αζερμπαϊτζάν και ο Ρώσος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα -80 κιλά, Σεργκέι Ριαμπόφ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ