Τη Μ. Βρετανία ανέλυσε ο συνεργάτης του Ιτούδη, Ισίδωρος Κουτσός

Δύο διαφορετικά παιχνίδια θα είναι το αυριανό της εθνικής με τη Μεγάλη Βρετανία στη Λάρισα (30/6, 20:00) εν συγκρίσει με την πρεμιέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 στο Νιούκαστλ, όπως τόνισε ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη, Ισίδωρος Κουτσός, μιλώντας στο web radio της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

«Στη δική μας ομάδα έχουμε αρκετές αλλαγές, απ’ αυτούς θα λείπουν παίκτες. Θα έχουμε και πάρα πολύ κόσμο που θα μας βοηθήσει,» είπε συγκεκριμένα ο Κουτσός και αναφέρθηκε στη σταθερή «καυτή» τριάδα των Βρετανών, η οποία αποτελείται από τους Ολασένι, Κλαρκ και Οκερέαφορ. Η Μεγάλη Βρετανία δεν θα έχει στη διάθεσή της, στο ματς του 3ου «παραθύρου» τους Νέλσον και Φίλιπ.

Συγκεκριμένα, ο Ισίδωρος Κουτσός δήλωσε στο web radio της ΕΟΚ, μία ημέρα πριν το τζάμπολ με τη Μεγάλη Βρετανία:

Για την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας: «Είναι μια ομάδα με έναν προπονητή που είναι τα τελευταία χρόνια εκεί. Είναι μια ομάδα που ‘χει αναπτύξει ένα σύστημα αμυντικό και επιθετικό και πάνω εκεί βασίζεται σε κάποιους παίκτες. Αν θα συγκρίναμε τα δύο παιχνίδια, σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι η τριάδα που παραμένει σταθερή και είναι σημείο αναφοράς είναι ο Ολασένι στους ψηλούς, ο Κλαρκ που είναι καλός σουτέρ και έμπειρός και ο γνωστός σε ‘μας απ’ το πέρασμά του απ’ την Ελλάδα, Οκερέαφορ. Απ’ την άλλη, θα λείψουν 2 παιδιά, ο Νέλσον και ο Τάρικ Φίλιπ, οι οποίοι δίνουν δημιουργία και σκορ απ’ τις θέσεις «1» και «2». Επίσης, υπάρχουν 1-2 παιδιά που είναι από κολλέγιο και θέλουν να τα δοκιμάσουν για να δουν τι θα κάνουν».

Για την αγωνιστική προσέγγιση της εθνικής: «Από εμάς εξαρτάται το πώς θα μπούμε, γιατί θέλουμε να ελέγξουμε το παιχνίδι απ’ το κομμάτι της πίεσης, των ριμπάουντ. Θέλουμε να παλέψουμε κάθε φάση και κάθε φάση που είναι 50-50 να τη διεκδικήσουμε και να ελέγξουμε το παιχνίδι».

Για αν το αυριανό θα είναι ίδιο με το παιχνίδι στο Νιούκαστλ: «Είναι κάτι διαφορετικό, ειδικά στη δική μας ομάδα έχουμε αρκετές αλλαγές, απ’ αυτούς θα λείπουν παίκτες. Θα έχουμε και πάρα πολύ κόσμο που θα μας βοηθήσει. Σε αυτό που είμαστε λίγο πιο πίσω, είναι ότι, επειδή η ομάδα είναι λίγο πιο καινούργια, ο κόουτς προσπαθεί να περάσει τη φιλοσοφία του, επιθετικά προσπαθούμε να βρούμε τη χημεία μας, αλλά υπάρχει μεγάλη διάθεση στο κομμάτι της άμυνας και στο κομμάτι της προσπάθειας των παιδιών. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι, απ’ την πρώτη μέρα είναι όλοι σ’ επαγρύπνηση και με πάρα πολύ καλή διάθεση».

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ