Την Δευτέρα (14/2) η ανακοίνωση του CAS για την Βαλίεβα

Την Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του CAS για την Βαλίεβα με την απόφαση αυτή να είναι καθοριστική για την παρουσία της Καμίλα Βαλίεβα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Η κρίσιμη ακρόαση, θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, την Κυριακή στις 20:30 ώρα Πεκίνου, ενώ στην σχετική ανακοίνωση, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μετά την ακρόαση, η αρμόδια επιτροπή θα συζητήσει και θα προετοιμάσει την απόφασή της. Αναμένεται ότι η απόφαση αυτή, θα κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους το απόγευμα της Δευτέρας».

Υπενθυμίζεται, ότι η ΔΟΕ και ο WADA άσκησαν έφεση κατά της απόφασης της Ρωσικής Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ (Rusada), που ελήφθη την Τετάρτη και με την οποία, ήρθη ο προσωρινός αποκλεισμός της Βαλίεβα, η οποία βρέθηκε «θετική» σε χρήση απαγορευμένης ουσίας, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η 15χρονη, Καμίλα Βαλίεβα, ελέγχθηκε στο ρωσικό πρωτάθλημα στην Αγία Πετρούπολη στις 25 Δεκεμβρίου από την Rusada. Η ουσία που εντοπίστηκε είναι η τριμεταζιδίνη, που χρησιμοποιείται για την ανακούφιση της στηθάγχης και έχει απαγορευτεί από τον WADA από το 2014, επειδή προάγει την κυκλοφορία του αίματος.

Η Rusada αρχικά απέκλεισε προσωρινά την Βαλίεβα, η οποία στέφθηκε Ολυμπιονίκης την προηγούμενη μέρα με την ρωσική ομάδα, αλλά στην συνέχεια και συγκεκριμένα την Τετάρτη, η Βαλίεβα άσκησε έφεση, με αποτέλεσμα την άρση του αποκλεισμού της.

Η απόφαση του CAS, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι η Βαλίεβα συμμετέχει στα ατομικά αγωνίσματα, που αρχίζουν στο Πεκίνο την Τρίτη (15/2), αλλά κι επειδή, θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει την κατάταξη στο ομαδικό μετά την νίκη της Ρωσίας, που αγωνίζεται υπό ουδέτερη σημαία, ακολουθούμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία, με τον Καναδά να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση.  

Δείτε επίσης: Ο Γκάο «έγραψε Ιστορία» στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες