Το κρίσιμο βήμα για την κατηγορία και τις προκρίσεις

Το κρίσιμο βήμα για την κατηγορία και τις προκρίσεις

Η Ελλάδα, μαζί με 15 ακόμα εθνικές ομάδες, θα αναμετρηθεί προκειμένου να καθορίσει τη θέση της στο επόμενο Nations League. Η συνάντηση της Ελλάδας με τη Σκωτία στο Γ. Καραϊσκάκης (20/3-21:45) και ακόμα επτά αγώνες θα κρίνουν ποιες ομάδες θα προβιβαστούν και ποιες θα υποβιβαστούν στις τρεις από τις τέσσερις League.

Οι αγώνες για τα Playoffs C/D League δεν θα διεξαχθούν, καθώς οι ομάδες συμμετέχουν στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026 στην ευρωπαϊκή ζώνη. Σύμφωνα με το άρθρο 19 του Nations League, το Λουξεμβούργο και το Γιβραλτάρ θα είναι στη League C, ενώ η Λετονία και η Μάλτα στη League D.

Στην κατηγορία της εθνικής μας, στα playoffs Α/Β League, αναμετρώνται οι τέσσερις τρίτες ομάδες της League A και οι τέσσερις δευτεραθλήτριες της League B. Οι νικήτριες θα προκριθούν στην League A για την επόμενη διοργάνωση, ενώ οι ηττημένες ομάδες θα υποβιβαστούν στη League B.

Ο Γάλλος προπονητής του Βελγίου, Ρούντι Γκαρσία, που μόλις διορίστηκε, αντιμετωπίζει την πρόκληση να διατηρήσει τους «Κόκκινους Διαβόλους» στη League A του Nations League κατά τη διάρκεια μιας διπλής σύγκρουσης με την Ουκρανία. Ο πρώτος αγώνας είναι προγραμματισμένος σε ουδέτερο έδαφος στη Μούρθια της Ισπανίας και αναμένεται να δώσει κάποιες ενδείξεις για την αναπτυξιακή στρατηγική του Γκαρσία για το Βέλγιο.

Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει σημαντικές αναμετρήσεις, με την Ελλάδα να αγωνίζεται απέναντι στη Σκωτία.

Loading

Play