Το ΟΑΚΑ δίνει μια… δεύτερη ευκαιρία στα αθλητικά ρούχα

Πόσες φορές έχει τύχει τα ρούχα μας να καταλήγουν στα σκουπίδια ή -ακόμα συχνότερα- να «αραχνιάζουν» στις ντουλάπες για χρόνια;

Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» δίνει μια… δεύτερη ευκαιρία και μία νέα ζωή δίνει στα αθλητικά ρούχα μέσα από το πρόγραμμα «Fabric Republic».

Σε ειδικά διαμορφωμένους κάδους, σε χώρους του Ολυμπιακού Συγκροτήματος, συλλέγονται αθλητικά ρούχα, τα οποία θα προσφέρονται σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, σε κάδους με σχήμα καρδιάς θα συγκεντρώνονται πλαστικά καπάκια και θα παραδίδονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραπληγικών.

Ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής, δήλωσε σχετικά με το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα: «Με το σύνθημα «Χάρισε Αθλητικά Ρούχα» συλλέγουμε τα αθλητικά ρούχα και τα προσφέρουμε σε οικογένειες που χρειάζονται τη στήριξή μας.

Στο Ο.Α.Κ.Α., πιστοί στη δέσμευσή μας για κυκλική οικονομία, συνεργαζόμαστε με την ΑΜΚΕ «ΙΑΣΙΣ» και τοποθετήσαμε ειδικά διαμορφωμένους κάδους ανακύκλωσης σε χώρους του Ολυμπιακού Συγκροτήματος. Ρούχα που δεν χρειαζόμαστε είναι χρήσιμα για οργανώσεις και φορείς ή για ανακύκλωση».

Κάδοι σε σχήμα καρδιάς (μόνο για καπάκια από πλαστικά μπουκάλια νερού, χυμών, απορρυπαντικών, σαμπουάν κλπ) έχουν τοποθετηθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου και στο Ολυμπιακό Προπονητήριο προκειμένου να συγκεντρώνονται πλαστικά καπάκια.

Αυτά θα παραδίδονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραπληγικών η οποία συνεργάζεται με εταιρείες ανακύκλωσης που προσφέρουν ως αντίτιμο χρήματα για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων. 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο «χρυσός» παραολυμπιονίκης Αθανάσιος Γκαβέλας, ο Γενικός Διευθυντής και Συνιδρυτής της ΑΜΚΕ «ΙΑΣΙΣ» Νίκος Μπαλτάς, η Υπεύθυνη του Προγράμματος Fabric Republic Αθηνά Πηλιτζίδου και η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας Πίστη Κρυσταλλίδου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Οι διοικούντες την Παρί, σκοπεύουν να παραχωρήσουν -εκτός από τους Νεϊμάρ και Κιμπεμπέ- και τον Λιονέλ Μέσι!