Τούντορ: «Τα παιχνίδια δεν κερδίζονται με συστήματα»

Κάθε προπονητής έχει τον τρόπο του να κάνει τα πράγματα, μπορείς να κερδίσεις με όλους τους τρόπους, αυτή είναι η ιστορία του ποδοσφαίρου» εξήγησε ο Κροάτης προπονητής

Ο νέος προπονητής της Μαρσέιγ, Ιγκόρ Τούντορ, εξήγησε, κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασής του από τον σύλλογο της Μασσαλίας, ότι θέλει να κάνει τη Μαρσέιγ «μια σπουδαία ομάδα», με «αγωνιστική ταυτότητα» και πως θέλει οι φίλαθλοι που έρχονται στο γήπεδο «να μην φεύγουν απογοητευμένοι».

«Η τακτική είναι ένα θέμα που θα μπορούσε να μας απασχολήσει. Κάθε προπονητής έχει τον τρόπο του να κάνει τα πράγματα, μπορείς να κερδίσεις με όλους τους τρόπους, αυτή είναι η ιστορία του ποδοσφαίρου» εξήγησε ο Κροάτης προπονητής, που ανακοινώθηκε χθες για να αντικαταστήσει τον Χόρχε Σαμπάολι, ο οποίος αποχώρησε, έναν χρόνο πριν την ολοκλήρωση του συμβολαίου του, διαφωνώντας με τη μεταγραφική τακτική της Μαρσέιγ.

«Πιστεύω σε ένα επιθετικό, έντονο, οργανωμένο και θαρραλέο ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο που τείνει προς τον ρυθμό, την ένταση. Αλλά μιλάω επίσης για την οργάνωση του παιχνιδιού, τις πάσες, τις κινήσεις χωρίς μπάλα. Θέλω οι άνθρωποι που έρχονται στο γήπεδο να μην φεύγουν απογοητευμένοι» συνέχισε ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ.

«Θέλω να έχουμε μια αγωνιστική ταυτότητα, μία καλή ομάδα, που ξέρει τι κάνει με ή χωρίς μπάλα. Το αποτέλεσμα είναι συνέπεια αυτού» πρόσθεσε. Ερωτηθείς για τους στόχους του θεώρησε ότι «η ιστορία και το μέγεθος του συλλόγου υπαγορεύουν τους στόχους του, που είναι αναγκαστικά η νίκη».
 «Πώς θα παίζουμε, θα το δείτε πολύ γρήγορα. Αμυνόμενοι με τρεις-τέσσερις… Τα παιχνίδια δεν κερδίζονται με συστήματα, υπάρχουν πολλά πράγματα πιο σημαντικά από αυτό» πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: Στο Αυτόφωρο 51χρονη που ζούσε με την κόρη της και 40 γάτες στο σπίτι