Τσέφεριν: «Αυτοί που πρέπει να παραπονιούνται είναι οι εργάτες στα εργοστάσια»

Τσέφεριν: «Αυτοί που πρέπει να παραπονιούνται είναι οι εργάτες στα εργοστάσια»

 Συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport», παραχώρησε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, μιλώντας -ξανά- για το αποτυχημένο εγχείρημα της ευρωπαϊκής Super League και τη σχέση του με τους προέδρους των τριών ομάδων. 

 «Οι σχέσεις μου με τους προέδρους των ομάδων που υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή Super League; Με τον Ανιέλι καμία. Συναντήθηκα με τον Πέρεθ και σεβάστηκα το πρωτόκολλο. Δεν μπορώ να περιμένω ότι η UEFA θα είναι ιδιοκτησία μου. Στον τελικό στο Παρίσι καθίσαμε κοντά, έδωσα συγχαρητήρια, αλλά αυτό είναι όλο.

Τι θα πει το Δικαστήριο της ΕΕ; Δεν ξέρω, η UEFA δεν είναι ποτέ μονοπώλιο. Είναι ελεύθερος κάποιος να είναι στην UEFA ή όχι. Μπορεί να συμμετέχει στις δικές μας διοργανώσεις, ή να οργανώνει τα δικές του, αλλά μετά είναι λογικό να μην παίζει στις δικές μας, σωστά; Όποια κι αν είναι η απόφαση του Δικαστηρίου, τίποτα δεν αλλάζει: το έργο είναι νεκρό γιατί κανείς δεν θέλει να συμμετάσχει. Βλέπω μόνο τρεις ανθρώπους θυμωμένους με όλους, που πάνε τους πάντες στα δικαστήρια, αλλά τώρα τελείωσε», είπε ο Αλεξάντερ Τσεφερίν.

 «Θα είναι μια πολύ σημαντική απόφαση από συμβολική άποψη. Όμως η ΕΕ υπερασπίζεται το ευρωπαϊκό μοντέλο, τον λόγο της επιτυχίας του ποδοσφαίρου. Έχουμε την υποστήριξη είκοσι χωρών, και της Επιτροπής. Τα καλύτερα προέρχονται από άλλους συλλόγους, γιατί το σύστημα το επιτρέπει. Η ανεξάρτητη Πειθαρχική της UEFA θα αξιολογήσει τα πάντα», πρόσθεσε.

 «Όλοι θέλουν περισσότερους αγώνες. Κανείς δεν παραιτείται από τίποτα. Οι σύλλογοι ζητούσαν δέκα παιχνίδια στον όμιλο του Champions League, θα είναι οκτώ, ο σωστός αριθμός. Τα πρωταθλήματα 18 ομάδων θα ήταν πιο χρήσιμα, αλλά οι πρόεδροι διαφωνούν. Πρέπει να καταλάβουν ότι δύο εθνικά κύπελλα είναι πάρα πολλά. Είναι εύκολο να επιτίθεται πάντα στη Fifa και την Uefa, αλλά ο λόγος είναι απλός: αν παίζεις λιγότερο, οι μισθοί μειώνονται. Αυτοί που πρέπει να παραπονιούνται  είναι οι εργάτες στα εργοστάσια με 1.000 ευρώ το μήνα».

Δείτε επίσης: Αυτόν τον αριθμό διάλεξε ο Κάργας

Loading

Play