Τσιτσιπάς: «Αυτή η τραγωδία επηρεάζει όλη τη χώρα»

Τσιτσιπάς: «Αυτή η τραγωδία επηρεάζει όλη τη χώρα»

Λίγο μετά την πρόκρισή του στον τελικό του τουρνουά του Ντουμπάι, μετά τη νίκη του με 2-0 επί του Ταλόν Γκρίκσπουρ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αφιέρωσε στη συνέντευξη Τύπου τη νίκη του στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών. «Ήταν μια μεγάλη τραγωδία στη χώρα μου. Νιώθω ότι κατά κάποιο τρόπο είμαι υπεύθυνος και είμαι εκπρόσωπος μέσω του αθλητισμού τουλάχιστον για τη χώρα μου, προσπαθώντας να δείξω καλά παραδείγματα και θετικά πράγματα στη νεότερη γενιά της χώρας μου», ενώ αναφέρθηκε και στη «μάχη» που τον περιμένει στο καταληκτικό παιχνίδι του τουρνουά με τον Αλιασίμ.

«Ένιωθα ότι σήμερα οδηγούσα το παιχνίδι. Έπαιξα το τένις που μου άξιζε», τόνισε ο Τσιτσιπάς για τον αγώνα με τον Γκρίκσπουρ, προσθέτοντας ότι η ρακέτα που χρησιμοποιεί στο Ντουμπάι βελτιώνει την άνεση στο παιχνίδι του. «Απλά προσπαθώ να προσαρμοστώ σε αυτό».

Η αλλαγή είναι απαραίτητη για να μην κολλάς στο ίδιο μοτίβο ξανά και ξανά. «Νιώθω ότι είναι κάτι αναζωογονητικό και μια καλή προσθήκη μέχρι στιγμής. Σίγουρα φέρνει αυτό το αναζωογονητικό συναίσθημα και προσθέτει λίγη ζωή και ενθουσιασμό στην καθημερινότητά μου».

Ερωτηθείς για τους δύο τελικούς που είχε χάσει στο Ντουμπάι, τόνισε: «Είχα λίγες αγωνιστικές αναμνήσεις, αλλά ένιωθα καλά που ήμουν μέρος ενός εμβληματικού τελικού».

Κατέληξε για τον τελικό με τον Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ: «Νιώθω ότι έχει βελτιωθεί. Δεν περιμένω τον ίδιο Φίλιξ που έχω παίξει πριν. Θα προσπαθήσω απλώς να παίξω καλά, να είμαι ένας δύσκολος αντίπαλος για να νικήσει».

Loading

Play