Τσιτσιπάς: «Είναι κάγκουρας ο Κύργιος – Δε θα έχω καμία σχέση μαζί του»

Ο Έλληνας τενίστας σχολίασε τα όσα έγιναν στη μεταξύ τους αναμέτρηση

Στο επίκεντρο των συζητήσεων είναι και πάλι ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τα όσα έγιναν στην αναμέτρηση κόντρα στο Νικ Κύργιο μετά τη μεταξύ τους αναμέτρηση για τον τρίτο γύρο του Wimbledon.

propoli

Ο Έλληνας τενίστας μίλησε στο SDNA και αρχικά ερωτώμενος για το αν η ήττα του ήρθε λόγω των όσων έγιναν, είπε «δε θα το έλεγα».

«Αλλά σίγουρα σε βγάζει εκτός ρυθμού, είναι ένα μπουλούκι, πώς να το πω, ό,τι να ‘ναι στο γήπεδο. Δε νιώθεις ότι υπάρχει οργάνωση, ότι υπάρχει τάξη, στοιχεία με τα οποία λειτουργεί το άθλημά μας. Υπάρχει τάξη, σεβασμός από όλο τον κόσμο και από τους δύο αθλητές που είναι μέσα στο γήπεδο. Σήμερα (χθες) ένιωσα ότι δεν υπήρχε καθόλου σεβασμός. Και άλλες φορές, βέβαια, έχει συμβεί αυτό. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, πρέπει να γίνει κάτι. Και δεν είμαι ο μοναδικός παίκτης που το λέει αυτό. Τέτοια συμπεριφορά δεν ταιριάζει με το τένις, αυτό είναι σίγουρο».

Για το αν έπεσε στο δικό του επίπεδο και παρουσίασε ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο, είπε:

«Ναι, σίγουρα. Χωρίς καμία αμφιβολία. Πρώτα από όλα δεν θα έδειχνα αυτό που έδειξα μέσα στο γήπεδο αν δεν ξεκινούσε όλο αυτό. Φυσικά, δεν θέλω να παίζω με τους δικούς του όρους, θέλω να παίζω με τους δικούς μου όρους. Υπάρχει, όμως, ένα όριο, που αν το ξεπεράσεις αρχίζει να γίνεται κουραστικό. Υπήρχαν στιγμές που σκεφτόμουν “τι κάνω μέσα στο γήπεδο, δεν με σέβεται καθόλου”. Δεν σέβεται το παιχνίδι, δεν σέβεται τους διαιτητές, τον κόσμο που ήρθε να δει τένις. Είναι αυτό που λέμε στην Ελλάδα…κάγκουρας, στην κυριολεξία».

Μιλώντας για το αν τον επηρέασαν τα όσα έλεγε ο Κύργιος για τα χτυπήματά του, είπε:

«Τα άκουγα, αλλά δεν με επηρέασαν».

Για το πώς θα είναι οι σχέσεις τους από εδώ και πέρα είπε:

«Σίγουρα μετά από αυτό δεν θα υπάρξει καμία σχέση. Πριν ήταν κάπως οκ. Δεν βγαίναμε και έξω, αλλά λέγαμε ένα γεια και είχαμε και οι δύο καλές προθέσεις, ήταν φιλικές οι σχέσεις. Αλλά δεν είναι ωραίο αυτό που κάνει».

Ο Τσιτσιπάς θεωρεί ότι καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε το χαμένο μπρέικ πόιντ στο 4-4 του δεύτερου σετ. «Είχα μια ευκαιρία στο 4-4 στο μπρέικ πόιντ, ένιωθα ότι αυτή ήταν η στιγμή μου και έβγαλε ένα από τα καλύτερα σερβίς του αγώνα, με δεύτερο σερβίς άσο πάνω στη γραμμή. Πραγματικά εκεί ένιωθα ότι ήταν η μεγάλη μου ευκαιρία να πάω 5-4 πάνω, να το κλείσω με 2-0 σετ. Εκεί η ψυχολογία θα είχε αλλάξει τελείως. Δε νομίζω να έχει γυρίσει ποτέ από 2-0 ο Νικ και για μένα δεν είναι από τους παίκτες που θα δώσουν την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο, κυρίως όταν είναι σε αυτή τη θέση. Κάποιος σαν τον Ναδάλ, ας πούμε, σε αυτή την περίπτωση θα μου έδινε το μεγάλο πλεονέκτημα να συνεχίσω αυτό το έργο με τάξη, να κάνω τη δουλειά μου».

Δείτε επίσης: Έξαλλος με τον Κύργιο ο Τσιτσιπάς

Loading