Τσιτσιπάς: «Όλοι ασχολούνται με την υπόθεση Τζόκοβιτς και κανείς με το τένις»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ρωτήθηκε εκ νέου για την πολύκροτη υπόθεση του Νόβοκ Τζόκοβιτς

Ο Έλληνας τενίστας απάντησε χαρακτηριστικά“Η υπόθεση παίζει παντού. Εχει τραβήξει όλη την προσοχή καθώς ο κόσμος μιλάει γι’ αυτήν. Δεν μιλάει κανείς όμως για τένις τις τελευταίες δύο εβδομάδες και είναι κρίμα”

Όσον αφορά την κατάστασή του: “Πλησιάζω το 100%… Νοιώθω καλά με το χέρι μου και αυτό είναι θετικό. Η προετοιμασία έχει πάει καλά και έχω προπονηθεί με καλούς παίκτες. Βοηθάει ότι και ο καιρός είναι καλός εδώ φέτος. Θέλω να πιστεύω πως θα είμαι σε θέση να παίξω σε τοπ επίπεδο παιχνίδια των πέντε σετ”

Σχετικά με τον Ίμερ που θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο: “Τον γνωρίζω από τα 10 του χρόνια. Παίξαμε μαζί στα juniors για χρόνια. Εχουμε παίξει αρκετές φορές και είναι παίκτης με εξαιρετική κίνηση μέσα στο court. Θα πρέπει να είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός.

Το να ξεκινήσω καλά το τουρνουά θα είναι σημαντικό για την αυτοπεποίθησή μου. Δεν θέλω να ξοδεύω πολλές ώρες στο γήπεδο γιατί θέλω να κρατήσω ενέργεια. Είμαι εδώ για να πάω μακριά στο τουρνουά. Η αυτοπεποίθηση έρχεται την δεύτερη εβδομάδα όταν έχεις κάνει ήδη τα πρώτα βήματα”.

 Πριν από 2 ημέρες ο Στέφανος Τσιτσιπάς μιλώντας στην ΕΡΤ, και ανέφερε μεταξύ άλλων πως «δεν παίζουν όλοι με τους κανόνες των κυβερνήσεων».

Αναλυτικά:

«Δεν πέρασε κανενός από το μυαλό να εμφανιστώ ανεμβολίαστος. Χρειάζεται τόλμη να διακινδυνεύσεις ένα grand slam, φαίνεται όμως πως δεν παίζουν όλοι με τους κανόνες των κυβερνήσεων. Ένα μικρό ποσοστό φαίνεται επιλέγει το δικό του δρόμο κάνοντας την πλειοψηφία να φαίνεται σαν να είναι ανόητοι ή κάτι τέτοιο», είπε και στη συνέχεια ανέφερε ότι είναι δικαίωμα του καθενός να αποφασίζει για το σώμα του, και κάποιοι θεωρούν πως αυτό είναι ασέβεια προς τους άλλους ανθρώπους.

«Είναι πολύ σημαντικό το σώμα σου, είναι το μηχάνημά σου, αν νιώθεις ότι δεν είσαι ασφαλής πρέπει να το προστατεύσεις και πρέπει να επιλέγεις με αυτό σαν γνώμονα».

Δείτε επίσης: Τζόκοβιτς: Αυτόπτης μάρτυρας τον είδε να επιστρέφει στο ξενοδοχείο κράτησης