Τσιτσιπάς: «Θεωρώ πως είμαι φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά τένις της Μαδρίτης»

Έτοιμος για το τουρνουά της Μαδρίτης δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Την πεποίθηση ότι λόγω του γεγονότος ότι έχει παίξει αρκετούς αγώνες στο χώμα είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά τένις της Μαδρίτης εξέφρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη media day.

Ο Έλληνας τενίστας ανέφερε ότι είναι έτοιμος για τους αγώνες, πως το υψόμετρο στο οποίο βρίσκεται στο γήπεδο συγκριτικά με το τουρνουά της Βαρκελώνης θεωρεί ότι είναι ένα πλεονέκτημα και πως σε έναν ενδεχόμενο τελικό με αντίπαλο και πάλι τον Αλκαράθ θα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να βελτιωθεί και να πάρει τη νίκη.

propoli

«Αυτή τη στιγμή έχω καλές σκέψεις, νιώθω όμορφα. Έχω παίξει αρκετούς αγώνες στο χώμα μέχρι σήμερα και θεωρώ πως είμαι ένα από τα φαβορί για τον τίτλο. Έχω καλά αποτελέσματα σ’ αυτό το τουρνουά και παραδοσιακά παίζω καλά εδώ. Στη Βαρκελώνη είχα τη δυνατότητα να απολαύσω το τένις μου ξανά, γιατί από την Αυστραλία και μετά δεν είχα τη δυνατότητα να προπονηθώ και να παίξω πολλά παιχνίδια. Είμαι χαρούμενος που έχω επιστρέψει δυνατός και που μέχρι τώρα τα πράγματα πάνε αρκετά καλά», τόνισε ο Έλληνας τενίστας ο οποίος περνάει χωρίς αγώνα τον πρώτο γύρο και σχολίασε για τον ενδεχόμενο να παίξει με τον Τιμ στον πρώτο του αγώνα στο τουρνουά.

«Ο Ντόμινικ είναι ένας πολύ καλός παίκτης, που γνωρίζει τις χωμάτινες επιφάνειες. Δεν έχει παίξει πολύ τους τελευταίους μήνες, όμως είναι ένας δυνατός παίκτης, κάτι που έχει αποδείξει στο παρελθόν και βάζει πολλή ένταση στο παιχνίδι του», ανέφερε και σχολίασε για έναν ενδεχόμενο τελικό με τον Αλκαράθ…

«Είναι ένα μεγάλο τουρνουά και ο δρόμος για τον τελικό θα είναι πολύ μακρύς. Είναι ένα τουρνουά δυο εβδομάδων, οπότε υπάρχει αρκετός χρόνος για να φτάσω στο σημείο να σκέφτομαι τον τελικό. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα δουλέψω για να είμαι έτοιμος. Πρέπει να προπονηθώ και να βελτιώσω πολλά πράγματα, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορώ να αλλάξω αυτό που συμβαίνει τώρα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να κερδίσω έναν παίκτη που αποτελεί ένα εμπόδιο για μένα».

Τέλος αναφέρθηκε στους στόχους του στο τουρνουά αυτό, συγκριτικά με το τουρνουά στη Βαρκελώνη.

«Θα πρέπει να δουλέψω πολύ σκληρά, να τα δίνω όλα σε κάθε αγώνα, για να παίρνω τα αποτελέσματα που θέλω. Είναι μια σειρά από αγώνες που πρέπει να κερδίσω για να πάω στον τελικό, κάτι που στοχεύω φυσικά. Πολλοί παίκτες βρίσκονται σε καλή κατάσταση τώρα και έχουν δουλέψει πολύ. Έχω παίξει κάποιους αγώνες τις τελευταίες εβδομάδες και έχω μια ιδέα για το τι λειτουργεί πάνω στο χώμα για μένα, και πως μπορώ να κερδίζω πόντους. Φυσικά εδώ υπάρχει και λίγο παραπάνω υψόμετρο, σε αντίθεση με τη Βαρκελώνη, οπότε θα πρέπει να εγκλιματιστώ στις συνθήκες, κάτι που καταφέρνω να κάνω καλά τα τελευταία χρόνια εδώ. Μου αρέσει το υψόμετρο και το βλέπω σαν πλεονέκτημα για μένα», κατέληξε.

Δείτε επίσης: Κούγιας: «Η Τρίγλια χρησιμοποιεί το όνομα του Ηρακλή για να έχει οπαδούς»

Loading