Τζόκοβιτς: «Όπως είπε ο πατέρας μου σε μια δήλωση, είμαστε κατά του πολέμου»

«Ήταν ατυχές αυτό που συνέβη και υπήρξε μία παρερμηνεία» ανέφερε ο κ. Τζόκοβιτς.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Australian Open τον Στέφανο Τσιτσιπά, κλήθηκε να σχολιάσει την εικόνα του πατέρα του Σρνταν ο οποίος φωτογραφήθηκε με υποστηρικτές του Πούτιν που κρατούσαν ρωσικές σημαίες, ενώ κάποιοι απ’ αυτούς φορούσαν μπλουζάκια με το γράμμα «Ζ» που φέρουν τα ρωσικά στρατεύματα κατά την εισβολή στην Ουκρανία.

«Φυσικά και με έχει επηρεάσει. Ήταν ατυχές αυτό που συνέβη και υπήρξε μία παρερμηνεία, με το θέμα να κλιμακώνεται έντονα. Φυσικά και με αφορά. Δεν γνώριζα για το περιστατικό μέχρι χθες το βράδυ και φυσικά δεν χάρηκα» είπε αρχικά ο Τζόκοβιτς, προσπαθώντας στη συνέχεια να δικαιολογήσει τον πατέρα του.

«Ο πατέρας μου, όλη η οικογένειά μου και εγώ, έχουμε περάσει από πολλούς πολέμους κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90. Όπως είπε ο πατέρας μου σε μια δήλωση, είμαστε κατά του πολέμου, δεν θα υποστηρίξουμε ποτέ καμία βία ή πόλεμο. Γνωρίζουμε πόσο καταστροφικό είναι αυτό για τους ανθρώπους σε οποιαδήποτε χώρα που διέρχεται πόλεμο.

Ο πατέρας μου πηγαίνει μετά από κάθε αγώνα για να συναντήσει θαυμαστές μου στην κεντρική πλατεία εδώ στο Australian Open και να τους ευχαριστήσει για την υποστήριξη. Όπως περνούσε τον έβγαλαν φωτογραφία» είπε και πρόσθεσε: «Υπήρχαν πολλές σερβικές σημαίες τριγύρω. Αυτό σκέφτηκε. Νόμιζε ότι έβγαζε φωτογραφία με κάποιον από τη Σερβία. Χρησιμοποιήθηκε από κάποιους σε αυτήν την κατάσταση».

Πατέρας Τζόκοβιτς: «Είμαι εδώ μόνο για να υποστηρίξω το παιδί μου»

Νωρίτερα, ο πατέρας του τοποθετήθηκε θέλωντας να ρίξει τους τόνους.

«Είμαι εδώ για να υποστηρίξω το παιδί μου. Δεν έχω καμία πρόθεση να δημιουργήσω τίτλους στις ειδήσεις ή να τραβήξω την προσοχή. Η οικογένειά μου προέχει πάνω απ’ όλα» σχολίασε.

Λόγω αυτού του περιστατικού, ο Σέρβος τενίστας γνώρισε αποδοκιμασίες από μερίδα του κόσμου στον ημιτελικό με τον Αμερικανό Τόμι Πολ, κάτι το οποίο δεν αποκλείεται να επαναληφθεί και στον μεγάλο τελικό με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Δείτε επίσης: Τζόκοβιτς για Τσιτσιπά: Έίναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιδιά εκτός γηπέδων

Loading