UCL: Σημαντικά πρόσωπα και ρεκόρ στις αναμετρήσεις της Τρίτης (11/3)

UCL: Σημαντικά πρόσωπα και ρεκόρ στις αναμετρήσεις της Τρίτης (11/3)

  Αυτά είναι τα πρόσωπα, τα ρεκόρ και τα σερί στις τέσσερις επαναληπτικές χθεσινές αναμετρήσεις (11/3) στη φάση των «16» του Champions League, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS):

ΛίβερπουλΠαρί Σεν Ζερμέν 0-1, πεν. 1-4

Η Λίβερπουλ αποκλείστηκε από μια μεγάλη ευρωπαϊκή αναμέτρηση νοκ άουτ για πρώτη φορά μετά τη νίκη του πρώτου αγώνα εκτός έδρας.

  Η καλύτερη ομάδα στη φάση των ομίλων του Champions League απέτυχε για τελευταία φορά στη φάση των «16» τη σεζόν 2017-18: Η Τότεναμ αποκλείστηκε από τη Γιουβέντους.

* Η Παρί Σεν Ζερμέν έγινε ο πρώτος γαλλικός σύλλογος που κέρδισε αναμέτρηση σε νοκ-άουτ φάση στο Champions League εναντίον αγγλικής ομάδας μετά τη Λιόν εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι στις 15 Αυγούστου 2020.

* Γαλλικός σύλλογος κέρδισε για τελευταία φορά μια αγγλική ομάδα εκτός έδρας στο Champions League στις 2 Δεκεμβρίου 2020 (Παρί Σεν Ζερμέν εναντίον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Old Trafford). Πριν από τη νέα νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν, οι γαλλικοί σύλλογοι υπέστησαν 10 σερί ήττες επί αγγλικού εδάφους στη διοργάνωση.

* Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει κερδίσει τους τελευταίους 4 εκτός έδρας αγώνες στο Champions League, αποτελώντας την καλύτερη εκτός έδρας πορεία της στη διοργάνωση από τον Δεκέμβριο του 2018 έως τον Οκτώβριο του 2019 (επίσης 4).

* Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα (Παρί Σεν Ζερμέν) έχει κερδίσει σε 6 από τις 7 διαδικασίες πέναλτι κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας.

* Η Φέγενορντ σκόραρε και δέχτηκε ένα γκολ πέναλτι σε έναν αγώνα Champions League για 2η φορά στην ιστορία της.

* Ο Χακάν Τσαλχάνογλου (Ίντερ) έγινε ο πρώτος Τούρκος παίκτης στην ιστορία του Champions League που σκόραρε και είχε ασίστ 10+ γκολ στη διοργάνωση.

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Μπάγερν 0-2

* Η Μπάγερν Μονάχου είναι η μόνη ομάδα που έχει φτάσει στα προημιτελικά του Champions League σε κάθε μία από τις τελευταίες 6 σεζόν (από το 2019-2020).

* Ο Χάρι Κέιν έγινε ο δεύτερος Άγγλος με 50+ γκολ και ασίστ στην ιστορία του Champions League.

Μπαρτσελόνα – Μπενφίκα 3-1

* Ο Λαμίν Γιαμάλ έγινε ο νεότερος παίκτης που σκοράρει και ασίστ στον ίδιο αγώνα Champions League.

* Ο Γιαμάλ είναι πλέον ο 2ος νεότερος σκόρερ σε νοκ άουτ αγώνες Champions League.

Loading

Play