Βενγκέρ: “Έρχεται το αυτοματοποιημένο οφσάιντ, πιθανότατα το 2022”

Ο διευθυντής ανάπτυξης ποδοσφαίρου της FIFA, Αρσέν Βενγκέρ, προχώρησε σε μια αποκάλυψη, για το αυτοματοποιημένο οφσάιντ, που αν ισχύσει, αλλάζει πολλά σε σχέση με όσα γνωρίζαμε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο Αλσατός, που είχε συνδεθεί προπονητικά με την Άρσεναλ για 22 χρόνια (1996-2018),  ανέφερε στην εφημερίδα “The Times”: «Νομίζω ότι το αυτοματοποιημένο οφσάιντ θα είναι έτοιμο για το 2022. Καταβάλλω πολλές προσπάθειες για να συμβεί αυτό, κάτι που σημαίνει ότι το σήμα θα αποστέλλεται αμέσως στον διαιτητή. Σήμερα, κατά μέσο όρο, πρέπει να περιμένουμε περίπου 70 δευτερόλεπτα, μερικές φορές 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα. Και θα είναι πολύ σημαντικό, γιατί βλέπουμε πολλούς πανηγυρισμούς να ακυρώνονται με καθυστέρηση για οριακές καταστάσεις».

Στην περίπτωση ολοκλήρωσης του σχεδίου για την καθιέρωση και εφαρμογή του «αυτοματοποιημένου» οφσάϊντ, η τεχνολογία θα διαδραματίζει στο εξής καταλυτικό ρόλο στον “βασιλιά” των σπορ, που ήδη έχει δεχθεί ως πρόσφατη προσθήκη την «παρέμβαση» της άμεσης ειδοποίησης αναφορικά με το αν η μπάλα έχει περάσει την γραμμή τέρματος και φυσικά του VAR, που έχει προκαλέσει πληθώρα σχολίων και αντιδράσεων.

Δείτε επίσης: “Χρυσάφι” στα πόδια του Πέλκα, η Ρούμπιν Καζάν ανέβασε προσφορά και δίνει 10 εκατομμύρια ευρώ στη Φενερμπαχτσέ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ