Βλάχος: «Βλέπω ποιότητα, διάθεση και κίνητρο για διάκριση από τους διεθνείς»

Μετά την κατάληψη της πρώτης θέσης στον Β΄ όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με νίκη 16-8 επί της Γερμανίας και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης από την εθνική, ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Θοδωρής Βλάχος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους Έλληνες διεθνείς.

«Βλέπω ποιότητα, βλέπω διάθεση, βλέπω παιδιά που έχουν κίνητρο μεγάλο για διάκριση. Αυτά τα τρία είναι… Δεν θέλω κάτι άλλο,» είπε συγκεκριμένα ο Βλάχος ενώ για τον επόμενο αντίπαλο που θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι ΗΠΑ σχολίασε: «Μια ομάδα καλή, πολύ καλή. Όλα τα ματς μας κρίνονται στις λεπτομέρειες. Θέλουμε να μείνουμε στο πλάνο που θα έχουμε».

Κάνοντας έναν απολογισμό για τις εμφανίσεις της εθνικής στο Παγκόσμιο μέχρι σήμερα, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός επισήμανε: «Είχαμε ως στόχο να διεκδικήσουμε την πρωτιά του ομίλου. Σίγουρα η πρωτιά είναι κάτι που σου δίνει αυτοπεποίθηση και ίσως έναν καλύτερο αντίπαλο στα χιαστί ματς. Σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σου δίνει και ένα ρεπό, καθώς δεν θα παίξουμε ένα παιχνίδι, το οποίο θα ήταν πραγματικά δύσκολο. Ο στόχος αυτός επετεύχθη. Πιστεύω αξίζαμε την πρωτιά. Λαι στο πρώτο παιχνίδι με την Κροατία ήμασταν καλύτεροι και ίσως θα έπρεπε να έχουμε νικήσει εκεί. Με τους Ιάπωνες, όμως πήραμε μια πολύ σημαντική διαφορά, ήμασταν διαβασμένοι, τα παιδιά έπαιξαν άριστα και πήραν μια διαφορά, την οποία ο αντίπαλός μας δεν κατάφερε να την καλύψει».

Ο Θοδωρής Βλάχος έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Πήραμε την πρωτιά, αλλά δεν λέει κάτι. Από τώρα ξεκινά το πραγματικό Παγκόσμιο, Θα βρισκόμασταν στο χιαστί παιχνίδι των προημιτελικών. Κάμιά φορά δεν παίζει ρόλο ο αντίπαλος, σε τέτοια ματς και οι δύο ομάδες παίζουν τα… ρέστα τους για να περάσουν στην επόμενη φάση. Αυτό θα κάνουμε και εμείς, αυτό θα κάνουν και οι Αμερικάνοι».