Η ομάδα σκυταλοδρομίας 4×100 ανδρών της Βρετανίας κλήθηκε να παραδώσει τα ασημένια μετάλλιά της που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά την παράβαση ντόπινγκ του Τσιτζίντου Ούτζα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Βρετανική Ολυμπιακή Ένωση (BOA)
Ο Ούτζα και οι Ζαρνέλ Χιουζ, Ρίτσαρντ Κίλτι και Νεθάνιλ Μίτσελ–Μπλέικ τερμάτισαν δεύτεροι πίσω από την Ιταλία τον περασμένο Αύγουστο, αλλά τους αφαιρέθηκαν τα ασημένια μετάλλια τον Φεβρουάριο μετά από απόφαση του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS). Ο Καναδάς πέρασε στη δεύτερη θέση και στο βάθρο ανέβηκε η Κίνα.
«Με πραγματική λύπη χρειάστηκε να ζητήσουμε τα μετάλλια, τα πιστοποιητικά και τις καρφίτσες πίσω, ειδικά για τους τρεις αθλητές που επηρεάστηκαν χωρίς δικό τους φταίξιμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BOA, Άντι Ανσον.
«Ωστόσο, αυτή είναι η απόφαση του CAS και πρέπει να την τηρήσουμε, όπως ήμασταν ξεκάθαροι ότι αυτό πρέπει να συμβεί και σε άλλα κράτη των οποίων οι αθλητές έχουν παραβιάσει τους κανόνες ντόπινγκ.»
Ο Ούτζα ισχυρίστηκε ότι «δεν έγινε εν γνώσει του», αλλά ο Κίλτι είπε τον Φεβρουάριο ότι υπήρχαν οι κανόνες από τη Βρετανία, ζητώντας από τους αθλητές να μην χρησιμοποιούν μη πιστοποιημένα συμπληρώματα.
Δείτε επίσης: Βρετανία: Ενέκρινε το εμβόλιο κατά της Covid-19 της γαλλο-αυστριακής φαρμακευτικής εταιρείας Valneva
- Η κηδεία του Αλέξη Κούγια στις 12 το μεσημέρι
- Θεσσαλονίκη: Εργασίες συντήρησης από σήμερα στην 30η Επαρχιακή Οδό
- Ροντινέι: Δείτε την αναγνώριση του Θρύλου σε άπταιστα ελληνικά
- Μπλακ άουτ στην Αττική Οδό και τον Κηφισό: Σημαντικές καθυστερήσεις στην κυκλοφορία
- Σρέντερ: Να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό; Ούτε με όπλο!