Η απαγόρευση συμμετοχής, Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στο διάσημο τουρνουά, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία είναι πθανόν να επιφέρει κυρώσες στην διοεγάνωση
Η απόφασή των διοργανωτών του Grand Slam έχει δεχθεί πυρά από το ATP και WTA, με τον επικεφαλής του WTA, Στιβ Σάιμον να επιβεβαιώνει ότι θα υπάρξει συνάντηση στη Μαδρίτη για να «καθοριστούν οι κυρώσεις».
Την Τετάρτη, το All England Lawn Tennis Club (AELTC), το οποίο διοργανώνει το φημισμένο τουρνουά Grand Slam, ανακοίνωσε την Μ. Τετάρτη ότι δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή σε αθλητές από τις συγκεκριμένες χώρες.
Έκτοτε υπήρξαν αντιδράσεις με την Ομοσπονδία Τένις της Λευκορωσίας να απειλεί νομικά και τη WTA Tour να εξετάζει κυρώσεις στο τουρνουά.
«Η απόφαση του Wimbledon είναι ενάντια στους κανόνες του Grand Slam. Η LTA έχει διοργανώσεις εγκεκριμένες από την WTA και οι αποφάσεις παραβιάζουν τους κανονισμούς της WTA όσον αφορά την είσοδο αθλητών. Δεν έχουμε απαγορεύσει ποτέ στους αθλητές να παίξουν λόγω της καταγωγής τους ή των αποφάσεων που έχει λάβει η κυβέρνησή τους», έγραφε το email που έστειλε ο Σάιμον, το οποίο αποκάλυψε η γαλλική εφημερίδα L’Equipe.
Περιγράφοντας τις πιθανές κυρώσεις που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το Wimbledon και LTA, ο Σάιμον ανέφερε: «Έχουμε επισημάνει τη θέση μας διατηρώντας το δικαίωμα να επιβάλλουμε κατάλληλες κυρώσεις, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν (μεταξύ άλλων) απόσυρση βαθμών που απονέμονται από το Wimbledon, πρόστιμα ή αναστολή της συμμετοχής της LTA στη WTA».
Δείτε επίσης: Σαλάχ: «Θέλω να μείνω στη Λίβερπουλ»
- Η τρελή λατρεία του Osho Bhagwan, το κοινόβιο στις ΗΠΑ και το σκάνδαλο
- Βατικανό: Κρίσιμες στιγμές για τον Πάπα Φραγκίσκο και ο καρδινάλιος που βρίσκεται κοντά του
- Χαρίτσης: Ένα κάλεσμα για μια ειρηνική επανάσταση – όλοι στους δρόμους στις 28 Φεβρουαρίου
- Μητσοτάκης: Πρωτογενές πλεόνασμα 2 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, ενώ ο στόχος ήταν 1,4 δισ.
- Υδρογονάνθρακες: Προτάσεις από τη Chevron και συγκρατημένες τοποθετήσεις από την ExxonMobil