Ξεκινά σήμερα το Champions League – Στη σέντρα 32 ομάδες και… 2 δισεκατομμύρια ευρώ!

Ξεκινά απόψε η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του κόσμου: το UEFA Champions League – Τη δόξα της κατάκτησή του αναζητούν 32 σύλλογοι – Στη… σέντρα και 2 δισεκατομμύρια ευρώ!

Το Champions League ξεκινά σήμερα τη διαδρομή του, η οποία θα ολοκληρωθεί στην Αγία Πετρούπολη στις 28 Μαΐου 2022. 

Στη… σέντρα θα βρεθούν εκτός από τις 32 ομάδες (που είναι χωρισμένες σε οκτώ ομίλους) και 2,022 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό αυξημένο από την προηγούμενη τριετία 2018-2021 (1,950 εκατ. ευρώ).

Όπως είναι ήδη γνωστό, κάθε ομάδα που συμμετέχει στους ομίλους θα πάρει από 15,64 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που μπορεί να αυξηθεί κατά 2,8 εκατ. ευρώ με κάθε νίκη και κατά 930.000 ευρώ για κάθε ισοπαλία.

Η πρόκριση στους «16» δίνει 9,6 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον, η είσοδος στα προημιτελικά 10,6 εκατομμύρια ευρώ, η παρουσία στα ημιτελικά 12,5 εκατομμύρια ευρώ και η πρόκριση στον τελικό 15,5 εκατομμύρια, ενώ ο πρωταθλητής Ευρώπης θα βάλει επιπλέον στα ταμεία του 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Tο μεγαλύτερο ποσό που μπορεί να λάβει μία ομάδα, η οποία θα κατακτήσει το Champions League, είναι 85,14 εκατομμύρια ευρώ, από τα 82 εκατ. ευρώ που ήταν την προηγούμενη τριετία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η UEFA έχει έναν συντελεστή κατάταξης που λαμβάνει υπόψη τα τελευταία 10 χρόνια κάθε ομάδας, προκειμένου να διανείμει ποσό 600,6 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το εκτιμώμενο διαθέσιμο ποσό για το pool market θα φτάσει τα 300,3 εκατομμυρία ευρώ και θα διανεμηθεί βάσει της αναλογικής αξίας κάθε τηλεοπτικής αγοράς που εκπροσωπείται από τους συλλόγους που συμμετέχουν στο Champions League (από τη φάση των ομίλων και μετά) και κατανέμεται μεταξύ των συμμετεχόντων ομάδων από κάθε ομοσπονδία.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr