Ξεκινάει σε λίγες μέρες το πιο ματωμένο Mundial στην ιστορία – 6.500 νεκροί εργάτες και η FIFA… γιορτάζει!
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Ξεκινάει σε λίγες μέρες το πιο ματωμένο Mundial στην ιστορία – 6.500 νεκροί εργάτες και η FIFA… γιορτάζει!

Ξεκινάει σε λίγες ημέρες το πιο ματωμένο Mundial στην ιστορία του ποδοσφαίρου, το οποίο έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων.

Επώνυμοι και ανώνυμοι άνθρωποι που ασχολούνται με τον χώρο έχουν τεθεί ενάντια στην εν λόγω διοργάνωση που ανέλαβε το Κατάρ, κατηγορώντας την Παγκόσμια Ομοσπονδία για φακελάκια από το Κατάρ.

Από τον Καντονά μέχρι τις κερκίδες, οι οπαδοί και οι φίλαθλοι που αγαπάνε το ποδόσφαιρο δηλώνουν την αντίθεση τους στο Mundial του Κατάρ, με τους 6.500 εργάτες που σκοτώθηκαν να είναι μια από τις αφορμές

Πάνω στα τσιμέντα των γηπέδων και στους περιβάλλοντες χώρους των σταδίων ποτισμένο είναι το αίμα 6.500 ασιατών – κυρίως – εργατών που έχασαν την ζωή τους.

Όσο και να προσπάθησε η κυβέρνηση του Κατάρ να μας πείσει για το αντίθετο, μιλώντας για 37 νεκρούς, η αλήθεια δεν αλλάζει όσες δηλώσεις και ας δώσουν στο Guardian.

Ας πάμε τώρα και στους μισθούς των ανθρώπων που έδωσαν την ζωή τους για να μπορεί το Κατάρ να μιλάει για διοργάνωση του Mundial.

Βασικός μισθός στο Κατάρ: 4.000 ευρώ. Μισθός εργαζομένων από τις ασιατικές χώρες για το μουντιάλ: 260 ευρώ, σύμφωνα πάλι με τα όσα ανέφερε το ίδιο το Guardian.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα χάθηκαν στον πακτωλό χρημάτων

Η μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι μια μάχη μιας ημέρας ή ενός post σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι μάχη συνεχής κόντρα σε πολλά εμπόδια που μπορεί να μπουν, είτε αυτά είναι οικονομικά οφέλη, είτε είναι μια σειρά από σφαλιάρες που θα δεχτείς.

Βέβαια για την FIFA για την έννοια ανθρώπινα δικαιώματα χάθηκε στην διαδρομή… εκατομμυρίων – μπορεί και δισεκατομμυρίων – από το Ντουμπάϊ μέχρι τα κεντρικά της ομοσπονδίας.

Το φετινό λοιπόν μουντιάλ όχι μόνο δεν έχει τα ανθρώπινα δικαιώματα στο προσκήνιο, μπορούμε να πούμε το αντίθετο κιόλας.

Είναι – ίσως – το μοναδικό μουντιάλ που διοργανώνεται σε μια χώρα που είναι ομοφοβική και θεωρεί τα δικαιώματα των γυναικών κάτι το… απαράδεκτο.

Οι μπούργκες δεν έχουν φύγει ούτε θα φύγουν, ενώ η κυβέρνηση της Ντόχα έχει τονίσει στους ομοφυλόφιλους να μην είναι διαχυτικοί.

Επίσης έχει τονίσει σε όλους τους τουρίστες να είναι συμμορφωμένοι με τους νόμους της Ντόχα, καθιστώντας αυτό το μουντιάλ… απλησίαστο για τις γυναίκες.

Αντιδράσεις από οπαδούς ομάδων

Πολλοί οπαδοί πολλών ομάδων έχουν δείξει την εναντίωση τους για την φετινή διοργάνωση του μουντιάλ στο Κατάρ.

Τα πανό «Against Bloody World Cup», «Βoycott in Qatar – Against Bloody Mundial», είναι πλέον καθημερινά φαινόμενα στους οπαδούς των ομάδων.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΟΚ – ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου μίλησε… το θέμα είναι η FIFA να μην κλείσει τα αυτιά της και επιτέλους να ακουστεί αυτή η συγγνώμη που περιμένουμε όλοι.

Δείτε επίσης: Εμπαπέ: Σάλος στον κόσμο για την χειρονομία σε αντίπαλο (vid)

Loading

Play