Υφυπουργείο Αθλητισμού: Τεράστια ανταπόκριση στη βοήθεια για την Ουκρανία

Πέρα από κάθε προσδοκία ήταν η ανταπόκριση της αθλητικής οικογένειας στο κάλεσμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για την ανθρωπιστική δράση στήριξης του ουκρανικού λαού με τη συγκέντρωση βασικών ειδών διατροφής

Σωματεία, αθλητές, φίλαθλοι, αλλά και επιχειρήσεις και οι τοπικές κοινωνίες έσπευσαν στα 17 Εθνικά Αθλητικά Κέντρα ανά τη χώρα, όπου γινόταν η συγκομιδή των ειδών και προσέφεραν απλόχερα.

propoli

Συνολικά συγκεντρώθηκαν περίπου 4,5 τόνοι από τα εξής είδη:
* Γάλα εβαπορέ
* Σκόνη γάλακτος για μωρά
* Κονσέρβες παντός τύπου
* Δημητριακά
* Παξιμάδια
* Αλεύρι
* Ζυμαρικά
* Όσπρια

Κάθε Εθνικό Αθλητικό Κέντρο ξεκίνησε ήδη να αποστέλλει στην κεντρική αποθήκη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ό,τι συνέλεξε και εκεί οι έμπειροι εθελοντές του ΕΕΣ θα ταξινομήσουν και θα πακετοποιήσουν τα είδη που συγκεντρώθηκαν.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται σε συστηματική επικοινωνία με τον αντίστοιχο ουκρανικό, απ’ όπου αντλεί πληροφορίες για τις επείγουσες ανάγκες, ώστε όλα τα είδη να παραδοθούν οργανωμένα και κατά προτεραιότητα.

Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί και η ανθρωπιστική αποστολή που θα μεταβεί στην Ουκρανία για την παράδοση των ειδών που συγκεντρώθηκαν, η οποία θα αποτελείται από στελέχη του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με επικεφαλής τον Λευτέρη Αυγενάκη, και από μέλη-εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

«Η συγκέντρωση βασικών ειδών διατροφής είναι -για την αθλητική οικογένεια- το ελάχιστο που μπορεί να προσφέρει στον ουκρανικό λαό, που αυτή τη στιγμή δέχεται μία βάρβαρη εισβολή και υπερασπίζει τα εδάφη του με πείσμα και αγωνιστικότητα» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού και συνέχισε:

«Είμαστε ευτυχείς που ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται στο πλευρό μας και συνεργαζόμαστε άριστα σε πρωτοβουλίες με αθλητικό και κοινωνικό πρόσημο. Το κάλεσμα που κάναμε μαζί με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνιο Αυγερινό, βρήκε τεράστια ανταπόκριση από τον κόσμο, τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα συμμετείχαν ψυχή τε και σώματι στο εγχείρημα και τώρα, μετά το τέλος της δράσης, η αποτίμηση της ενεργοποίησης σε όλη την χώρα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική. Ο αθλητισμός ενώνει, κινητοποιεί και μεταδίδει μηνύματα πανανθρώπινων αξιών. Άλλωστε, το Ολυμπιακό ιδεώδες, που γεννήθηκε στην Ελλάδα, διαπερνά στους αιώνες και να μας καθιστά θεματοφύλακες της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της συναδέλφωσης».

Δείτε επίσης: Δίστομο 1944: Η μέρα που η κτηνωδία των Ναζί έβαψε με αίμα ένα ολόκληρο χωριό

Loading