Σταϊκούρας: Μείωση στα ενοίκια φοιτητών και επιχειρήσεων

1005
Σταϊκούρας: Σε τέσσερις φάσεις η επανεκκίνηση της οικονομίας - Τα μέτρα
EUROKINISSI/POOL ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Αυστηρό μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα καταπολέμησης της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Μάλιστα προανήγγειλε μείωση του ενοικίου σε φοιτητές, αλλά και σε πληττόμενες επιχειρήσεις.

O κ. Σταϊκούρας απάντησε σχετικά με τις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση πως άργησε και έπρεπε να λάβει εμπροσθοβαρώς όλα τα μέτρα, αναφέροντας πως:

1. τα δημοσιονομικά μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι περισσότερα από αυτά που έχει πάρει η Ισπανία, η Ιταλία, το Βέλγιο και η Γαλλία, δηλαδή μεγάλες χώρες που πλήττονται περισσότερο από την υγειονομική κρίση!

2. εκτός ότι ρίχνει περισσότερα όπλα στη μάχη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η κυβέρνηση κρατά και “καύσιμα” και για την επόμενη μέρα.

3. ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει άμεσα μέτρα 26 δισ. ευρώ, ενώ όλα τα άμεσα διαθέσιμα από φορείς Γενικής Κυβέρνησης κλπ δεν ξεπερνούν τα 20 δισ. Δηλαδή ζητά να δοθούν 26 δισ. ευρώ μέτρα με διαθέσιμα 20 δισ. ευρώ. «Εδώ είναι ο κίνδυνος να γυρίσουμε σε εθνικές περιπέτειες» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών φάνηκε αισιόδοξος πως στο αυριανό Eurogroup θα βρεθούν συμβιβασμοί και λύσεις που έχει ανάγκη η Ευρώπη γιατί, απέναντι στην κρίση αυτή «δεν υπάρχουν καταφύγια ούτε για βουβάλια, ούτε για βατράχια».

Άμεσα πάντως ο Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε και επέκταση του μέτρου της μείωσης των ενοικίων, σε άλλες επιχειρήσεις εκτός των ΚΑΔ που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ή και για τα φοιτητικά ενοίκια. Αν και απέφυγε να δεσμευθεί, δήλωσε ότι αξιολογούνται λύσεις και για επιμήκυνση των πληρωμών σε δόσεις που αναστέλλονται για το φθινόπωρο, όπως είχε προαναγγείλει και το newmoney.gr.

Προανήγγειλε εμμέσως όμως και την παράταση στην προστασία α΄κατοικίας, τονίζοντας ότι ήταν η σημερινή κυβέρνηση που έδωσε παράταση στην προθεσμία , η οποία η προηγούμενη κυβέρνηση έλεγε πως θα είχε ήδη λήξει.