Σταϊκούρας: Ποιοι δικαιούνται το επίδομα των 534 ευρώ και τον Ιούνιο

41
Σταϊκούρας: Ποιοι δικαιούνται το επίδομα των 534 ευρώ και τον Ιούνιο
EUROKINISSI/POOL ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
Διευκρινίσεις σχετικά με τους δικαιούχους των 534 ευρώ και τον Ιούνιο έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του μέσα από την τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι στην πρώτη φάση της κρίσης στηρίχθηκαν περίπου 2 εκ. πολίτες. Στη δεύτερη φάση που ξεκίνησε μέσα στον Μάιο θα στηριχτούν όλες οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές και οι εργαζόμενοι σε αυτές αναλογικά.

Ως επακόλουθο το επίδομα των 534 ευρώ θα το λάβουν όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας παραμένει σε αναστολή, τόσο για το Μάιο όσο και για τον Ιούνιο και σε περίπτωση που επιστρέψουν στην εργασία τους κάποια στιγμή μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα τότε θα το λάβουν αναλογικά με τις μέρες που θα εργαστούν.

Επιπλέον θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια και θα έχει ισχύ μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, οπότε θα υπάρξει μέριμνα και για τους εποχιακούς υπαλλήλους οι οποίοι δεν θα εργαστούν ή θα εργαστούν μόνο για μέρος της σεζόν.

Ο υπουργός Οικονομικών τοποθετήθηκε και επί του μέτρου της μείωσης του ενοικίου κατά 40%, ξεκαθαρίζοντας ότι στην εστίαση το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ και τον Ιούνιο κι επίσης το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι και τον Σεπτέμβριο σε άλλους κλάδους.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες με ΠΝΠ θα ξεκαθαριστεί πως θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες ενοικίων που πήραν μειωμένο ενοίκιο. Αυτό θα γίνει κυρίως με συμψηφισμό από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και το κράτος θα καλύψει περίπου το 1/3 των χρημάτων που έχασαν.

Δείτε ακόμη: Θεοδωρικάκος: Διαψεύδει δημοσίευμα για τις νέες αρμοδιότητες στους δήμους