Στη Λάρισα Χαρδαλιάς – Τσιόδρας

272
Χαρδαλιάς: «Σχεδόν μηδενίστηκαν τα εισαγόμενα κρούσματα»
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα σύσκεψη στην περιφέρεια Θεσσαλίας, υπο τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά στην Λάρισα όπου οι αρχές φοβούνται για εξάπλωση του κορονοϊού σε οικισμό Ρομά ο οποίος έχει τεθεί σε καραντίνα.

Τον κ. Χαρδαλιά συνοδεύουν ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού σε μεγάλο αριθμό του πληθυσμού, καθώς μπορεί αυτή η υγειονομική βόμβα να σκάσει και να αποδιοργανώσει όλο το σύστημα υγείας και να ανατρέψει την πολύ καλή πορεία της χώρας μας.

Στο κλιμάκιο συμμετέχουν ακόμα ο γγ Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γγ Κοινωνικής αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης και ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ Φοίβος Θεοδώρου. Το κλιμάκιο συνοδεύει ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Βασίλης Πάντζος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον οικισμό των Ρομά όπου μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί από τους ελέγχους του ΕΟΔΥ 20 κρούσματα της επιδημίας, σε καραντίνα θα μπει και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο της Λάρισας, καθώς από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι ο 32χρονος Ρομά που ήταν το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα είχε επαφές και με μη διαμένοντες στη συγκεκριμένη δομή.

Δείτε επίσης:

Κορονοϊός: «Υγειονομική βόμβα» στη Λάρισα

Σε καραντίνα οικισμός Ρομά στη Λάρισα