Στους δρόμους οι μικρομέτοχοι του ΟΑΣΘ (pic)

284
Στους δρόμους οι μικρομέτοχοι του ΟΑΣΘ (pic)
Του Αντώνη Τσολναρά
Εξω από το Makedonia Palace, στη Νέα Παραλία, έχουν συγκεντρωθεί εδώ και λίγη ώρα μικρομέτοχοι του ΟΑΣΘ.

Οι μικρομέτοχοι του σωματείου «Συνεργασία» διαμαρτύρονται με αφορμή την ημερίδα της Εφημερίδας Μακεδονίας, όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα θα δώσει το «παρών» και ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

«Με ξένα κόλυβα μνημόσυνο»

«Ο κρατικός ΟΑΣΘ απέτυχε, αύριο τι;, ΟΑΣΘ: 60 χρόνια πολυμετοχικός οργανισμός λαϊκής βάσης, κρατικός ΟΑΣΘ: Ξένα λεωφορεία, ξένα αμαξοστάσεια, ξένα γραφεία, με ξένα κόλυβα μνημόσυνο;», είναι μερικά από τα όσα αναφέρουν οι διαδηλωτές που βρίσκονται έξω από το Makedonia Palace.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου, Ανέστης Πολυχρονίδης, μιλώντας στον Flash 99,4 δήλωσε χαρτακτηριστικά ότι «δύο χιλιάδες οικογένειες, άνθρωποι που δούλεψαν μία ολόκληρη ζωή για να δημιουργήσουν μία περιουσία, βρεθήκαμε στο δρόμο χωρίς να μας δοθεί ούτε ένα ευρώ αποζημίωση».

«Απαλλοτριώθηκε η περιουσία μας»

Συνεχίζοντας ο κ. Πολυχρονίδης επισήμανε ότι «με τον νόμο 4482 τον Ιούλιο του 2017 απαλλοτριώθηκε στην ουσία η περιουσία μας, δεν μας δόθηκε ούτε ένα ευρώ αποζημίωση, μας έχουν εδώ και δύο χρόνια στο πουθενά. Οι προηγούμενοι δημιούργησαν ένα αφήγημα για τους κακούς μετόχους, στην ουσία φάνηκε ότι με τον νόμο που μας πήραν τις περιουσίες κατέστρεψαν 2.000 οικογένειες αλλά και τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Μετά άρχισαν πάλι να ιδιωτικοποιούν τον ΟΑΣΘ δίνοντας κομμάτια του στα ΚΤΕΛ. Το ίδιο συνεχίζουν και οι σημερινοί και εμείς βρισκόμαστε κάπου στη μέση όπου κανείς δεν ασχολείται με το θέμα το δικό μας».

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Σωματείου Μικρομετόχων ΟΑΣΘ, αποκάλυψε ότι «έχουμε ζητήσει επανειλημμένως μία συνάντηση και με τους δύο υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών και μεταφορών μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει αυτή η συνάντηση».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Δείτε επίσης: Joker: Γιατί έκανε έφοδο η αστυνομία σε κινηματογράφους