Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με τη διοίκηση της ΔΕΘ

102
Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με τη διοίκηση της ΔΕΘ
Η νέα κατάσταση η οποία έχει δημιουργεί με τον κορωνοϊό, ήταν το αντικείμενο της σημερινής συζήτησης, η οποία έγινε με τηλεδιάσκεψη, ανάμεσα σε αντιπροσωπεία στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και τη διοίκηση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο παρόμοιων συναντήσεων που επιδιώκει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με φορείς της πόλης.

Όπως ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, οι εκθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο ήσαν οι πρώτες οι οποίες επλήγησαν από την υγειονομική κρίση, αρχής γενομένης από την έκθεση της Βαρκελώνης. Το αποτέλεσμα ήταν να αναβληθούν περίπου 500 εκθέσεις παγκοσμίως με οικονομική ζημιά 81,6 δισεκατομμύρια ευρώ, με σημαντικά αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία.

Έτσι και η ΔΕΘ αναγκάστηκε να αναβάλει την έκθεση Frescon και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου με τη δεύτερη να έχει προγραμματιστεί –καλώς εχόντων των πραγμάτων- τον ερχόμενο Οκτώβριο. Φυσικά προγραμματίζεται κανονικά και η ΔΕΘ το Σεπτέμβριο.

Εκ μέρους των στελεχών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν μια σειρά από ερωτήσεις ώστε να ενημερωθούν για αντίστοιχα ζητήματα όπως η παραχώρηση χώρων της ΔΕΘ για αιμοληψίες και στέγαση αστέγων, το σχέδιο ανάπλασης και η χωροταξία του, οι ζημιές από τις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού.

Μετά το τέλος της συζήτησης οι συμμετέχοντας συμφώνησαν να κρατήσουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την ευχή η επόμενη συνάντηση να γίνει κάτω από κανονικές συνθήκες.

Εκ μέρους της ΔΕΘ στη συζήτηση πήραν μέρος ο πρόεδρος του δ.σ., Τάσος Τζήκας, ο διευθύνων σύμβουλος, Κυριάκος Ποζρικίδης και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής, Αλέξης Τσαξιρλής.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούνταν από το συντονιστή της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστο Δουίτση, το μέλος της γραμματείας Στράτο Κερσανίδη, τους βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης, Γιάννη Αμανατίδη, Χρήστο Γιαννούλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη και Β΄ Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη και Σωκράτη Φάμελλο.

Δείτε τη ροή ειδήσεων