Δ. Κύρτσος: Ο μουσικός που χειρουργήθηκε στον εγκέφαλο ενώ έπαιζε μπουζούκι μιλά στο politic.gr (vid)

«Αυτό που θέλω να πω σε όσους περνούν αυτήν την ασθένεια είναι να έχουν εμπιστοσύνη στους γιατρούς» δήλωσε ο Δημήτρης Κύρτσος

Πριν από λίγους μήνες, είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο ένα βίντεο το οποίο απεικόνιζε τον μουσικό Δημήτρη Κύρτσο να χειρουργείται για αφαίρεση όγκου στο κεφάλι. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που πέρασε την πόρτα του χειρουργείου μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα γι αυτόν τον λόγο, αφού ο όγκος του είχε «χτυπήσει την πόρτα» πιο πριν.

Μόνο που η συγκεκριμένη επέμβαση δεν ήταν και τόσο…συνηθισμένη. Ο λόγος; Ο 37χρονος μουσικός, έπαιζε μπουζούκι την ώρα που ήταν ξαπλωμένος στο «κρεβάτι του πόνου» ενώ το χειρουργείο ήταν σε εξέλιξη! Ο ίδιος, μιλώντας στο politic.gr είπε πως πριν κάνει την πρώτη του εγχείρηση το 2019, έβλεπε διάφορα βίντεο στο διαδίκτυο από συναδέλφους του που εγχειρίστηκαν έχοντας το ίδιο πρόβλημα και ταυτόχρονα έπαιζαν μουσική.

«Αρχικά σοκαρίστηκα. Αυτό ένιωσα την πρώτη στιγμή. Στην πορεία που το φιλοσόφησα είπα πως ο,τι μας δίνει ο Θεός για κάποιο λόγο μας το δίνει. Το θέμα είναι να είναι αντιμετωπίσημα αυτά που έχουμε» είπε ο Δημήτρης Κύρτσος.

«Τα βιντεάκια τα είδα στο YouTube πριν χρειαστεί να κάνω εγώ επέμβαση. Εγχειρίστηκαν άνθρωποι στο εξωτερικό με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Άλλος έπαιζε κιθάρα, άλλος έπαιζε βιολί. Στην πρώτη επέμβαση ζήτησα από τον γιατρό μου να παίξω μπουζούκι αλλά δεν ήταν εφικτό. Τη δεύτερη φορά, αφού μου ανακοίνωσε ότι θα γίνει και δεύτερη επέμβαση, μου είπαν ότι θα με ξυπνήσουν για να δουν την ομιλία και δεξιότητες. Τη δεύτερη φορά όταν του είπα να παίξω μπουζούκι δέχτηκε» ανέφερε στη συνέχεια.

Έπειτα, αφού ευχαρίστησε τους γιατρούς που ήταν δίπλα του σε αυτήν τη δοκιμασία, απηύθυνε και ένα μήνυμα σε όλους όλους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα υγείας.

«Αυτό που θέλω να πω σε όσους περνούν αυτήν την ασθένεια, είναι να έχουν εμπιστοσύνη στους γιατρούς. Να βρουν τον γιατρό που εμπιστεύονται και να μη φοβούνται τίποτα. Εγώ μπήκα στο χειρουργείο με κλειστά μάτια».

Τέλος, για το αν αισθανόταν κάποιον φόβο ότι δε θα πάει καλά η επέμβαση, είπε ότι αν σκεφτεί κάποιος τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει αν δεν χειρουργηθεί, τότε θα πάει με λιγότερο φόβο να κάνει την επέμβαση.

Δείτε το βίντεο του politic.gr:

Δείτε επίσης: Περιορισμός κατ’ οίκον για τον δολοφόνο που «υπάκουγε» στις διαταγές του Σατανά στη Καβάλα

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr