Συρία: Η εκεχειρία εκπνέει – Ραντεβού Ερντογάν – Πούτιν

42
Συρία: Η εκεχειρία εκπνέει - Ραντεβού Ερντογάν – Πούτιν
Στις 22:00 λήγει η εκεχειρία στη Συρία και εύλογα τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο ραντεβού Ερντογάν – Πούτιν που θα προηγηθεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα βρεθεί με το Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Σότσι, της Ρωσίας, λίγο πριν εκπνεύσει η συμφωνηθείσα κατάπαυση πυρός στη Συρία.

Ο ηγέτης της Ρωσίας έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμία να διατηρήσει ο Μπασάρ αλ Άσαντ τον έλεγχο στις περιοχές στη βόρεια Συρία. Ο Τούρκος πρόεδρος δεν διαφωνεί. Θέλει, ωστόσο, να ελέγχει την περιοχή όσο διαρκεί η επιχείρηση και μέχρις ότου αποχωρήσουν από την περιοχή -προς τα σύνορα του Ιράκ- οι Κούρδοι.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έχει ξεκαθαρίσει ότι η Τουρκία επιθυμεί την πλήρη απομάκρυνση των «τρομοκρατών» από τις πόλεις Κομπάνι και Μανμπίτζ, στη Συρία, μαζί με την πολιτοφυλακή YPG.

Με επίθεση στην Τουρκία απειλούν οι ΗΠΑ!

Εν τω μεταξύ, μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η στάση των ΗΠΑ, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος εξακολουθεί να «μπερδεύει» τους πάντες με τα λεγόμενά του.

Μάλιστα, αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ο οποίος άφησε ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης κατά της Τουρκίας.

«Σε περίπτωση που απαιτείται στρατιωτική δράση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι πλήρως προετοιμασμένος να αναλάβει αυτή τη δράση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πομπέο, απειλώντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τον Ερντογάν.