Φεστιβάλ Άνοιξης: Το χοιρινό κρέας αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στα εορταστικά τραπέζια

Φεστιβάλ Άνοιξης: Το χοιρινό κρέας αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στα εορταστικά τραπέζια

Στη διάρκεια των εορτασμών για την Κινεζική Πρωτοχρονιά, οι τοπικές λιχουδιές έχουν κεντρική θέση στα τραπέζια επανένωσης των οικογενειών στην Κίνα.

Στην κομητεία Γιονγκντέ, που βρίσκεται στην κινεζική επαρχία Γιουνάν, ευημερεί η τοπική παραδοσιακή επεξεργασία χοιρινού κρέατος, που δεν λείπει από κανένα εορταστικό τραπέζι.

Η Γιονγκντέ είναι γνωστή για το κρύο κλίμα της που συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους, παρέχοντας τις ιδανικές συνθήκες για τη φυσική διατήρηση του χοιρινού κρέατος. Στην ίδια κομητεία, έχουν κατασκευαστεί ειδικές εγκαταστάσεις, οι οποίες διαθέτουν βέλτιστη εξαέρωση και φυσική αφυδάτωση των κρεάτων στους χώρους αποθήκευσης.

Στις εγκαταστάσεις ωρίμανσης του κρέατος αποθηκεύονται περισσότερα από 200.000 χοίροι ετησίως, ενώ οι αποθηκευτικοί χώροι αποτελούν τις λεγόμενες “τράπεζες χοιρινού”.

Τυπικά, το χοιρινό κρέας ωριμάζει για ένα έτος πριν σερβιριστεί στα εορταστικά γεύματα για το νέο έτος. Ωστόσο, το χοιρινό κρέας που ωριμάζει για δύο ή περισσότερα έτη έχει μια πιο πλούσια κι αρωματική γεύση, ενώ είναι περιζήτητο στην αγορά.

Το χοιρινό μαγειρεύεται συνήθως με λαχανικά, και τα κρέατα που έχουν ωριμάσει πλέον των τριών ετών πωλούνται στην τιμή των 600 γιουάν (79,22 ευρώ) το τεμάχιο, καταναλώνονται δε ωμά, όπως το ιβηρικό χαμόν.

Loading

Play