Η στρατηγική της Google για τις γεωγραφικές διαφορές

Η στρατηγική της Google για τις γεωγραφικές διαφορές

Ανακαλύψτε πώς η Google διαχειρίζεται τις γεωγραφικές διαφορές και τις αλλαγές ονοματολογίας στα Maps. Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα ότι, μόλις επισημοποιηθεί η πρόθεση του Ντόναλντ Τραμπ για τη μετονομασία τοποθεσιών στον Κόλπο του Μεξικού και στο όρος Ντενάλι, οι Αμερικανοί χρήστες του Google Maps θα βλέπουν τις εν λόγω τοποθεσίες με τις ονομασίες Κόλπος της Αμερικής και Όρος Μακίνλεϊ. Η Google ακολουθεί μια μακρά πρακτική υιοθέτησης αλλαγών στις ονομασίες των τοποθεσιών, όταν αυτές προέρχονται από επίσημες κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης Τραμπ στις 24 Ιανουαρίου, ο Κόλπος του Μεξικού έχει ήδη μετονομαστεί σε Κόλπος της Αμερικής. Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διατάγματα για τη μετονομασία του κόλπου και του όρους στην Αλάσκα κατά την πρώτη του ημέρα στο Οβάλ Γραφείο. Το αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικών εργάζεται για την εφαρμογή του σχετικού διατάγματος, χωρίς να έχουν ανανεωθεί ακόμη οι επίσημοι κυβερνητικοί χάρτες. Η Google διευκρίνισε ότι θα προχωρήσει στις αλλαγές μόλις ανανεωθεί το Πληροφοριακό Σύστημα Γεωγραφικών Ονομασιών.

Η Google επίσης δήλωσε ότι όταν οι επίσημες ονομασίες διαφέρουν από χώρα σε χώρα, οι χρήστες του Maps θα βλέπουν την ονομασία που ισχύει στην χώρα τους, ενώ οι υπόλοιποι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε αμφότερες τις ονομασίες. Το Google Maps παραμένει η πιο δημοφιλής εφαρμογή χαρτών και πλοήγησης παγκοσμίως, με περίπου 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες μηνιαίως.

Η εταιρεία έχει βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωπη με διεθνείς γεωγραφικές και πολιτικές διαμάχες, όπως αυτή με τον Περσικό ή Αραβικό Κόλπο, όπου οι ονομασίες διαφέρουν ανάλογα με τις πολιτικές σχέσεις των εμπλεκομένων κρατών. Η Google έχει επίσης δεχτεί κριτική από το Ιράν για την ονοματολογία που χρησιμοποιεί στην εφαρμογή της.

Σχετικά με τις συνοριακές διαμάχες, η Google επισημαίνει ότι τα κρατικά σύνορα εμφανίζονται διαφορετικά ανάλογα με την πολιτική κατάσταση κάθε περιοχής, κάτι που μπορεί να προκαλέσει παρανοήσεις ή διαφωνίες ανάμεσα στους χρήστες από διαφορετικές χώρες. Η παρουσίαση της Κριμαίας από το Google Maps ως ρωσικής ή ουκρανικής επικράτειας ανάλογα με τον χρήστη είναι ένα παράδειγμα αυτής της προσέγγισης.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play