H αποστολή Lucy της NASA θα εκτοξευτεί τον Οκτώβριο για να μελετήσει τους τρωικούς, τα διαστημικά σώματα του ηλιακού μας συστήματος.
Το όνομα Lucy προέχεται από έναν σκελετό, τον μέχρι πρόσφατα αρχαιότερο σκελετό ενός ανθρωποειδούς.
Οι τρωικοί που πρόκειται να μελετηθούν είναι αστεροειδείς ή φυσικοί δορυφόροι που κινούνται στην ίδια τροχιά με έναν, μεγαλύτερου μεγέθους, πλανήτη ή δορυφόρο αντίστοιχα, αλλά δεν συγκρούεται με αυτόν, καθώς ο χώρος στον οποίο βρίσκεται παγιδευμένο το μικρότερο αυτό σώμα τοποθετείται 60° μπροστά ή πίσω του σώματος με το οποίο μοιράζεται την τροχιά. Βρέθηκαν παγιδευμένοι στην τροχιά του Ποσειδώνα, του Άρη, της Γης, του Ουρανού της Αφροδίτης και του Κρόνου.
Η αποστολή θα πάρει μαζί της τους Beatles οι οποίοι είχαν επιλέξει το όνομα της Lucy σε μια από τις πιο μεγάλες τους επιτυχίες, το Lucy In The Sky With Diamonds. Θα έχουν μαζί τους μία πλακέτα στην οποία θα αναγράφονται σχόλια των Beatles.
Συγκεκριμένα στην πλακέτα θα είναι γραμμένα:
«Στο τέλος η αγάπη που παίρνεις είναι ίση με αυτή που έδωσες» Πολ Μακάρτνει
«Ειρήνη και αγάπη» Ρίνγκο Σταρ
«Όλοι λάμπουμε όπως η Σελήνη, τα αστέρια και ο Ήλιος» Τζον Λένον.
«Όταν κοιτάζεις πέρα από τον εαυτό σου τότε μπορεί να ανακαλύψεις την πνευματική ισορροπία να περιμένει εκεί» Τζορτζ Χάρισον.
Εκτός από τους Beatles στην πλακέτα θα υπάρχουν σχόλια κορυφαίων επιστημόνων όπως του Αλβέρτου Αϊνστάιν και του Καρλ Σαγκάν.
Θα υπάρχουν ακόμη σχόλια πολιτικών όπως του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ αλλά και καλλιτεχνών όπως του κιθαρίστα των Queen και αστροφυσικού Μπράιαν Μέι.
Τα λόγια του συγγραφέα Καζούο Ισιγκούρο και του ποιητή Τζόι Χάρτζο θα υπάρχουν επίσης στην πλακέτα αυτή. Ο Ρίνγκο Σταρ σχολίασε «Η Lucy επιστρέφει στον ουρανό με διαμάντια» εννοώντας φυσικά την πλακέτα.
Η αποστολή θα μελετήσει τη γεωλογία, την σύνθεση της επιφάνειας και τις ιδιότητες αυτών των σωμάτων από κοντινή απόσταση, χάρη στα όργανα που διαθέτει το διαστημικό σκάφος, με στόχο να βρεθούν περισσότερα στοιχεία για τα σώματα αυτά.
Δείτε επίσης: ΕΚΕΤΑ: Συντονίζει το Κέντρο Ικανοτήτων Ι4byDESIGN για την Βιομηχανία 4.0