Τελικά πόσο κόσμο είχε η νέα παραλία Θεσσαλονίκης; (vd)

5539
Τελικά πόσο κόσμο είχε η νέα παραλία Θεσσαλονίκης; (vd)
EUROKINISSI / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Του Γιάννη Χαβιανίδη

Η νέα παραλία Θεσσαλονίκης είναι, πλέον, κλειστή, μετά τα ρεπορτάζ για τον πολύ κόσμο που έκανε βόλτα το απόγευμα της Δευτέρας (30/3), εν μέσω καραντίνας για τον κορονοϊό.

Δεν λείπουν, ωστόσο, και εκείνοι που θεωρούν υπερβολική τη συγκεκριμένη απόφαση, υποστηρίζοντας ότι δεν δικαιολογούνταν από τον κόσμο που βρέθηκε στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηριστικό είναι το video που ανέβασε στο διαδίκτυο ποδηλάτης από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κινήθηκε κατά μήκος της νέας παραλίας λίγο πριν τις 18:00 και κατέγραψε τη βόλτα του με κάμερα go pro.

Σε αυτό βλέπουμε να υπάρχει κόσμος που περπατά ή τρέχει, αλλά να είναι αισθητά λιγότερος από άλλες φορές και –για την ακρίβεια- πιο αραιός από ποτέ. Μάλιστα, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, οι πολίτες κινούνταν μόνοι ή ανά δυάδες και τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας που συστήνουν οι ειδικοί.

Οι εικόνες που έγιναν viral και εξόργισαν

Από την άλλη, βεβαίως, υπάρχουν και τα πλάνα που έγιναν viral τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και στα ρεπορτάζ του ηλεκτρονικού Τύπου. Αυτά έρχονται από το ρεπορτάζ του Open, που μετέδιδε live εικόνα και εμφάνιζε αρκετό κόσμο να κάνει τη βόλτα του. Αυτά τα πλάνα, μάλιστα, ήταν που εξόργισαν αρκετό κόσμο και προκάλεσαν και την παρέμβαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, η οποία οδήγησε στον κλείσιμο της νέας παραλίας από τις 14:00 έως τις 08:00 της επόμενης ημέρας, τις καθημερινές, αλλά και το καθολικό κλείσιμό της τα σαββατοκύριακα.

Τελικά πόσο κόσμο είχε η παραλία Θεσσαλονίκης; (vd)

Στην περίπτωση αυτών των πλάνων, κάποιοι αναρωτιούνται εάν χρησιμοποιήθηκε τηλεφακός για να “πιάσει” όλη την παραλία και ο οποίος αναπόφευκτα προκαλούσε στρέβλωση της εικόνας, δίνοντας την αίσθηση ότι δεκάδες άτομα βρίσκονταν σε ακτίνα μόλις 1-2 μέτρων, ενώ στην πραγματικότητα βρίσκονταν σε βάθος δεκάδων μέτρων.

Σε αυτό συγκλίνει και το συγκεκριμένο στιγμιότυπο, όπου βλέπουμε δύο ποδηλάτες να… κινούνται ολοταχώς προς τη θάλασσα, ενώ στην πραγματικότητα η κάμερα είναι στημένη στη γωνία (σ.σ. σε σημείο που η παραλία κάνει ένα μικρό γάμα, κοντά στο Λευκό Πύργο) και τους «πιάνει» την ώρα που στρίβουν, ξεγελώντας το μάτι.

«Αν χαλαρώσουμε, όλοι θα πληρώσουμε το τίμημα»

Εν κατακλείδι, είτε ο κόσμος στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης ήταν πολύς, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, είτε απλώς αρκετός ή σχετικά λίγος, όπως υποστηρίζουν κάποιοι άλλοι, η ουσία δεν αλλάζει… Έκλεισε, γιατί οι υπεύθυνοι –λοιμωξιολόγοι, κυβερνώντες και τοπικοί άρχοντες- φοβούνται τα χειρότερα που ίσως φέρει μία ενδεχόμενη χαλάρωση των πολιτών.

«Αν χαλαρώσουμε, όλοι θα πληρώσουμε το τίμημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, στην ενημέρωση της Τρίτης (31/3).

Δείτε ακόμη: Ζέρβας για κλείσιμο παραλίας: «Νιώθω ευθύνη…»