Τέταρτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα

56
Λάρισα: 49χρονος πέθανε από τσίμπημα μέλισσας
Τέταρτο κρούσμα του κορονοϊού ανακοινώθηκε από υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτώματα.

Η 36χρονη είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. “Αττικόν”.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Εντός της ημέρας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Το χρονικό των κρουσμάτων στην Ελλάδα

Το πρώτο στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη. Πρόκειται για 38χρονη επιχειρηματία η οποία είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο η οποία εισήχθη στο ΑΧΕΠΑ

Όπως διαπιστώθηκε, το 9χρονο παιδί της 38χρονης διεγνώσθη επίσης με κορονοϊό και νοσηλεύεται σε καραντίνα, όπως και η μητέρα του. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.

Επίσης το σχολείο του παιδιού της 38χρονης που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ θα μείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Στο Αττικόν το τρίτο κρούσμα

Στο νοσοκομείο Αττικόν, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας, μεταφέρθηκε η 40χρονη γυναίκα που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό στην Αθήνα. Η γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κορονοϊό. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της,  νοσηλεύεται στο εστο Αττικό νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Δείτε τη ροή ειδήσεων:

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τρία τα κρούσματα στην Ελλάδα