Θεσσαλονίκη: Μέτρα προστασίας και προσλήψεις ζητούν οι γιατροί (vd)

127
Θεσσαλονίκη: Μέτρα προστασίας και προσλήψεις ζητούν οι γιατροί (vd)
Ρεπορτάζ: Δήμητρα Καρβουνίδου
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι νοσοκομειακοί γιατροί μπροστά από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης το πρωί της Τρίτης (7/4).

Οι γιατροί διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, η οποία «πάει από το κακό στο χειρότερο». Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι δεν είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό.

Όπως τονίζουν στο Politik.gr, ζητούν επιπλέον μέτρα προστασίας, καθώς σημειώνουν ότι ακόμα και οι μάσκες είναι σπάνιες πλέον, ειδικά στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις προσλήψεις, οι γιατροί θεωρούν άμεση προτεραιότητα την πρόσληψη γιατρών, προκειμένου να καλυφθεί το μεγάλο κενό που υπάρχει στις νοσοκομειακές δομές.

Θεσσαλονίκη: Μέτρα προστασίας και προσλήψεις ζητούν οι γιατροί (vd)

Τι διεκδικούν οι γιατροί

«Διεκδικούμε τρία πράγματα σε σχέση με τον κορονοϊό. Το πρώτο είναι μέτρα προστασίας για το προσωπικό. Το δεύτερο είναι προσλήψεις για να λειτουργήσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να ανταποκριθεί στην απαιτήσεις που έχει η προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας. Το τρίτο που διεκδικούμε είναι η επίταξη των ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ. Χρειάζεται να “μπει χέρι” στους ιδιώτες και όχι να τους δίνουν πιο πολλά χρήματα, ικανοποιώντας την αισχροκέρδειά τους», δήλωσε στο Politik.gr ο Γιάννης Κούτρας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης.