Εισαγγελική παρέμβαση για το εργατικό ατύχημα στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στο τμήμα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, με θύμα συμβασιούχο εργαζόμενη που τραυματίστηκε από υγρό μέσα στα απορρίμματα.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητά να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες, μέσω προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία παρήγγειλε ο προϊστάμενός της, Λάμπρος Τσόγκας.

Με έγγραφη παραγγελία του προς τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Χρήστο Καραγιάννη, ο αντιεισαγγελέας Εφετών ζητεί να διεξαχθεί έρευνα, από το ΑΤ Λευκού Πύργου, προς διαπίστωση τέλεσης της πράξης της σωματικής βλάβης από αμέλεια από υπόχρεο.

Υπενθυμίζεται ότι:

Το υπό διερεύνηση ατύχημα έγινε γνωστό ύστερα από ανακοίνωση της παράταξης “Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία” του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, την ώρα που συνεργείο καθαριότητας πραγματοποιούσε αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών, εκτοξεύτηκε υγρό – πιθανόν τοξικό – τη στιγμή που η πρέσα του απορριμματοφόρου συμπίεζε τα σκουπίδια.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η άτυχη γυναίκα υπέστη εγκαύματα και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η προκαταρκτική εξέταση – όπως επισημαίνεται στην εισαγγελική παραγγελία – καλείται να δώσει απαντήσεις και στα εξής ερωτήματα:

εάν η εργαζόμενη είχε εφοδιαστεί με τα απαιτούμενα προστατευτικά μέτρα για τη σωματική της ακεραιότητα κατά την εκτέλεση της εργασίας της και εάν είχαν δοθεί οι σχετικές οδηγίες για τη διαχείριση της απόθεσης του περιεχομένου των κάδων στο όχημα συλλογής απορριμμάτων του δήμου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

YouTube
YouTube