Και ανάπλαση και πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας ζητούν οι «Εντάξει»

Ανακοίνωση για την πλατεία Ελευθερίας και την επικείμενη ανάπλασή της εξέδωσε η παράταξη του Σταύρου Καλαφάτη, «Εντάξει», τονίζοντας την αναγκαιότητα το έργο να περιλαμβάνει και εξασφάλιση θέσεων πάρκινγκ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των «Εντάξει»:

«Οι δημοτικοί σύμβουλοι των “Εντάξει” και δια του επικεφαλής τους, Σταύρου Καλαφάτη, έχουν ξεκαθαρίσει πολλές φορές στο παρελθόν –κι επαναλαμβάνουν- ότι στο θέμα της ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας θέλουν τη μέγιστη ωφέλιμη λύση για τους πολίτες και το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ζητούμε:
  1. Ανάπλαση της πλατείας για τη δημιουργία σύγχρονου ανοικτού κοινόχρηστου χώρου.
  2. Εξασφάλιση των θέσεων στάθμευσης, με την εξονυχιστική διερεύνηση κάθε τεχνικού τρόπου δημιουργίας σύγχρονου πάρκινγκ.
  3. Εξασφάλιση εσόδων για το Δήμο Θεσσαλονίκης, από την εκμετάλλευση του χώρου.

Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με το προωθούμενο σχέδιο ανάπλασης, καταφέρνει, απλώς, να απωλέσει έσοδα 1.200.000 ευρώ ετησίως, χρήματα που ως τώρα λαμβάνει από την ενοικίαση του πάρκινγκ.

Διαπιστώνουμε ότι, τελικά, κανείς στη διοίκηση δεν ασχολήθηκε σοβαρά με αυτήν την πρόταση κι όλη η προσπάθεια γίνεται για να ‘χει να επιδείξει η διοίκηση Μπουτάρη ένα εργοτάξιο κατά την προεκλογική περίοδο».

YouTube
YouTube