Καταγγελία για επίθεση αστυνομικού σε δικηγόρους μέσα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Καταγγελία για “απρόκλητη επίθεση” από αστυνομικά όργανα καταγγέλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ότι δέχθηκαν δύο μέλη του μέσα στα δικαστήρια.

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη το πρωί σε αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης όταν αστυνομικός άσκησε βία προκειμένου να υποχρεώσει δικηγόρο να εγκαταλείψει τη δικαστική αίθουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησε ένταση όταν επενέβη και άλλος δικηγόρος στο περιστατικό.

“Αυταρχική συμπεριφορά αστυνομικού σε βάρος δύο δικηγόρων”

Η διοίκηση των δικηγόρων της πόλης καταδικάζει την “αυταρχική”, όπως την χαρακτηρίζει, συμπεριφορά των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στο περιστατικό.

“Ο ΔΣΘ θεωρεί αδιανόητη κάθε πράξη βίας και απρόκλητης επίθεσης κατά δικηγόρων – μελών του που παρακωλύει την άσκηση του λειτουργήματός τους και δηλώνει απερίφραστα την άτεγκτη στάση του απέναντι σε παρόμοιες συμπεριφορές”, αναφέρεται στο ψήφισμα του συλλόγου.

“Πολύ περισσότερο όταν οι συμπεριφορές αυτές προέρχονται από όργανα που έχουν ταχθεί να υπηρετούν την εύρυθμη λειτουργία των δικαστηρίων” σημειώνει το ψήφισμα.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η διοίκηση του Συλλόγου καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.